L’Sportfull Illa de Rodes Raid Team fa segon al Raid Sierra d’Espadan a Castelló de la Plana

Sportfull Illa de Rodes Raid Team
Francesc Torrent, Tito Cobacho i Toni Muné, de l'equip Sportfull Illa de Rodes Raid Team, tot just acabar el Raid

L’equip rosinc de Raids fa un gran paper a la prova de la lliga espanyola de Raids demostrant que estan entre els millors de l’especialitat

L’equip de l’Sportfull Illa de Rodes Raid Team al segon lloc del podi

Aquest passat cap de setmana l’equip Sportful Illa de Rodes Raid Team, format per Tito Cobacho, Toni Muné i Francesc Torrent, van quedar en segona posició en el Raid Sierra d’Espadan, de la Lliga Espanyola de Raids, que es va celebrar a la població de a la Vall d’Uixó, a Castellò de la Plana.

El Raid va constar de dues etapes. La primera, dissabte, es va haver de realitzar en un temps màxim 16 hores i la segona, diumenge, el màxim per acabar-la era de 4 hores.

Dissabte l’equip de l’Sportfull Illa de Rodes Raid Team ja es situa en segon posició

Així, a les 11 del matí de dissabte es va donar el tret de sortida sortint des del municipi d’Alfondeguilla. La primera prova va ser d’orientació urbana, per a continuació passar a la secció decisiva del raid, un trekking de 30 quilòmetres amb 1.600 de desnivell positiu, fent una tirolina de 200 metres de llargada al mig de la secció.

Aquesta prova va ser clau per a Cobacho, Muné i Torrent, ja que no van fer cap errada en l’orientació, però, en canvi si que van tenir algun problema físic que van solventar a mesura que anaven passant els minuts de competició.
La tercera prova del Raid durant dissabte va constar d’un curt trekking, tir amb arc i búlder (escalada en horitzontal), que un cop acabada va iniciar tot seguit la quarta, que va consistir en una combinació de BTT, espeleologia i ràpel, que els va portar al municipi de la Vall d’Uixó, on els esperava una prova molt especial, la secció de Caiac pel riu subterrani de les Grutes de Sant Jose.

Finalment van tancar la jornada de dissabte fent 40 km de marxa nocturna amb la BTT per situar-se l’equip de l’Sportfull Illa de Rodes Raid Team ja en segon lloc de la classificació general amb un avantatge còmode de 50 minuts sobre els tercers classificats.

Diumenge, conservar com a mínim la segona plaça

Francesc Torrent, Toni Muné i Tito Cobacho, de l’equip Sportfull Illa de Rodes Raid Team, tot just acabar el Raid

Tito Cobacho, Toni Muné i Francesc Torrent van sortir la jornada de diumenge, que va començar i acabar a la població de Sagunto, amb l’objectiu d’assolir la primera plaça de la general o, en el seu defecte, ratificar la segona posició, lloc que van ocupar finalment després de cobrir un recorregut de 4 km amb patins en línia, 18 més a sobre d’una BTT i realitzar la darrera secció, d’orientació especifica pel casc urbà i l’interior del Castell de Sagunto, i creuar la línia d’arribada amb un temps de 2 hores i 10 minuts, i mantenint el segon lloc de la classificació a 2 hores i 9 minuts dels guanyadors, l’equip Camelback-Silva, i una avantatge final de 42 minuts sobre els tercers classificats, el CatRaid Trangoworld.

Cal destacar que els esportistes de l’Sportfull Illa de Rodes Raid Team van realitzar un total de 135 quilòmetres amb 3.800m de desnivell positiu, demostrant que tot i no disputar la Lliga espanyola de Raids, estan entre els millors de l’estat espanyol en aquesta especialitat.