Marina d’Or, territori de Joan Jorquera

Joan Jorquera
Joan Jorquera a dalt del podi com a guanyador de l'Open Internacional Marina d'Or

El jove rosinc ha guanyat l’Open Internacional de Taekwondo de Marina d’Or els darrers tres anys

Joan Jorquera a dalt del podi com a guanyador de l’Open Internacional Marina d’Or

No té rival el taekwondista del TKD Joan’s de Roses, Joan Jorquera, a Marina d’Or. Al menys durant els darrers tres anys, on ha guanyat de manera consecutiva l’Open Internacional de Taekwondo que se celebra a la localitat d’Oropesa del Mar. Al 2013 va conquerir el títol a la categoria Cadet, i l’any passat va reeditar l’èxit en una categoria superior de pes, la de gall (-41kg).

I ahir dissabte, Jorquera va tornar a demostrar que Marina d’Or és territori seu al conquerir un altre cop el títol de campió.

El lluitador rosinc aconseguia superar el primer combat al competidor andalús Angel Delgado per un contundent 16-1 demostrant sobre el tatami un estat de forma excepcional.
A semifinals li esperava el campió francès Assian Derkaoui, competidor de gran envergadura i molt rodat en competició, però el jove competidor del TKD Joan’s va tornar a sorprendre a propis i estranys aconseguint vèncer-li per fora de combat en el segon assalt, quan el marcador reflectia un clar 14-2.
I ja en la final va vèncer per 6-3 a Alan Alcazar per proclamar-se campió per tercera vegada a Marina d’Or i la segona com ambaixador del Patronat de Turisme Girona-Costa Brava.
Un triomf pel qual el jove rosinc es va mostrar “molt feliç, ja que ha estat un gran campionat i m’he sentit molt bé sobre el tatami, on el nivell mostrat pels meus rivals era molt alt i per la qual cosa vaig haver de donar el millor de mi mateix”.

La irrupció de Joan Jorquera Cala en la categoria superior (Junior) ha estat espectacular sumant triomfs tan importants com el Spanish Open 2015 de Pontevedra, que li va permetre sumar punts en el Rànquing de la WTF, col·locant-se en un sorprenent 27è lloc en el rànqing europeu d’Europa.

El seu coach en competició, Marcos Miranda, va assenyalar després d’aquest nou triomf del seu pupil que “l’esforç de tot l’equip que treballem amb en Joan està centrat a que no deixi d’evolucionar, ja que la competència és molt dura amb competidors de molt nivell, i aquest és el camí, el principi d’un llarg camí, si volem assaborir l’èxit”.

Cal destacar que Joan Jorquera porta, amb només 14 anys, 176 combats guanyats en totes les competicions en les que ha pres part.