Mes de paraules

Maverick torna aconseguir una pole position 8 Grans Premis després de l’última

Maverick Viñales
Maverick Viñales als entrenaments oficials de MotoGP de Gran Bretanya, a Silverstone

El rosinc Maverick Viñales, el barceloní Alex Rins i el mallorquí Luis Salom formen una primera linea 100 x 100 de pilots dels Països Catalans

Maverick Viñales va aconseguir la pole position a Moto 3, vuit curses després d’ahaver assolit l’última al GP de França, al circuit de Le Mans. El pilot rosinc estarà acompanyat ala primera línia de sortida de dos pilots dels Països Catalans, el barceloní Àlex Rins i el mallorquí Luis Salom.

Amb un temps de 2’13.507, Viñales sortirà de la primera posició de la graella de sortida, gràcies als 0.192 mil·lèsimes que li ha tret a Rings, que sortirà segon, i a les 0.441 dècimes de diferència sobre Salom, tercer classificat.
Quan faltaven 30 minuts per al final dels entrenaments, Salom, que arrossega una lesió en el seu turmell esquerre des que caure a Indianapolis, es va posar al capdavant de la classificació amb 2:14.377 en la seva tercera volta, per davant de Folger, Rins, Viñales i Efrén Vázquez.
Però Maverick, en el seu novè gir, ja es va posar a comandar la classificació de temps. Un pole provisional que va ratificar al següent gir, el desè al baixar el seu temps en el a 2:13.507, més de mig segon millor, en aquell moment que Rins, que es va situar segon.
Salom, guanyador diumenge passat al circuit txec de Brno, es va situar immediatament darrere de Viñales en millorar el seu temps dues vegades seguides en els últims cinc minuts. Tot i això no es va apropar més enllà de les  0.441 milèsimes al temps de Viñales.Mentestant, Rins va tornar a la càrrega en la seva tretzena volta i va recuperar el segon lloc en la classificació a 0.192 per tancar la primera línia formada íntegrament per joves pilots nascuts als Països Catalans.