Mes de paraules

Les motos aquàtiques s’estrenen a l’Estartit

Campionat de Catalunya de motos aquàtiques
Joan Sevil, guanyador a la classe F4 en la seva primera participació / Foto: M. Mallafré

El passat dissabte l’Estartit va acollir per primer cop una prova del Campionat de Catalunya de motos aquàtiques

El passat dissabte, dia 10 de setembre, va tenir lloc a la platja de la Fonollera de l’Estartit (Baix Empordà) la sisena de les set regates previstes per al Campionat de Catalunya de motos aquàtiques 2016. Aquest ha estat el primer cop que s’ha disputat una regata d’aquestes característiques a l’Estartit, que només havia acollit anys enrere punts de control de pas de regates de motos de la modalitat de ral·lis.

La regata va comptar amb l’organització de la Federació Catalana de Motonàutica i de l’empresa d’activitats esportives Lassdive, així com el suport de l’Ajuntament de Torroella de Montgrí, el càmping El Delfín Verde i Caves Masachs.

A la categoria F3 Jordi Tomás, pilot d’Amposta que sortia com a favorit va guanyar les tres mànegues disputades i és ja Campió de Catalunya a falta d’una cursa, doncs totalitza 355 punts i és ja fora de l’abast del segon classificat, el gironí Roger Pujol, que també va quedar segon en aquesta cursa. Tercer va ser Dennis Munnikhuis.

A la categoria F4, reservada a pilots sense palmarès, l’absència del líder Jairo Carriles ha fet augmentar l’interès per a la darrera cursa, ja que la classificació general queda ara més comprimida que mai. Va guanyar la regata el júnior Joan Sevil, que es va imposar a totes les mànegues, tot i que aquesta era la seva primera participació a aquesta categoria. Segon va ser Oriol Andreu i tercer Jesus Costa, que també pujava al podi per primer cop.

Amb aquests resultats lidera la categoria F4 Oriol Andreu amb 256 punts, seguit d’Oriol Oliva amb 253 i David Muñoz amb 235; Carriles en té 225 i Marc Orta 210. Així doncs, la propera regata prevista pel dia 24 de setembre a l’Ampolla promet ser molt interessant.