Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

La poesia s’incorpora a la programació de La Cate de Figueres

Per   /   01/02/2018  /   No Comentat

L’entitat cultural figuerenca comença el mes de febrer amb dues propostes per acostar al públic al món de la poesia i la rapsòdia

La Cate de FigueresEl dissabte 3 de febrer el duet La Companyia oferirà un petit espectacle de poesia i rapsòdia per estrenar el nou Cicle de Poesia de La Cate i presentar el Taller de Poesia i Rapsòdia, que s’iniciarà el proper dilluns 5 de febrer amb una classe oberta a tothom. El recital coincidirà amb la tercera trobada “Cata La Cate”, on els socis i usuaris de l’entitat seguiran donant forma a noves propostes culturals com l’art d’acció, les cites lingüístiques o les tertúlies filosòfiques.

Taller de Poesia i Rapsòdia

El duet de poesia La Companyia, format per Ramon Bartrina i Coral Ríos, donaran  la benvinguda a la poesia amb un petit espectacle de poesia i rapsòdia a la 1 del migdia al bar de La Cate. Amb aquesta petita actuació que barrejarà el moviment corporal amb la paraula recitada, i que buscarà la implicació del públic assistent, s’inaugurarà  el nou cicle i es farà un tastet del Taller de Poesia i Rapsòdia, impartit pel mateix Bartrina.

El taller serà el fil conductor durant els tres mesos que durarà el Cicle de Poesia. La primera classe, que tindrà lloc el dilluns 5 de febrer a les 20:30h, serà una classe gratuïta i oberta a tothom. Amb aquesta proposta es vol oferir la possibilitat al públic de provar el taller sense compromís, tastar la poesia i conèixer el professor. El curs consistirà en 12 sessions durant les que es practicaran totes les vessants de la poesia i la rapsòdia, sempre combinades amb activitats dinàmiques i divertides a càrrec de Ramon Batrina, poeta i performer gironí.

El taller té un cost de 120€ per persona i 80€ pels socis de l’entitat. Les persones que s’inscriguin el dissabte 3 de febrer durant la presentació del cicle gaudiran d’un descompte en la quota de soci/a de La Cate.

Altres activitats del Cicle de Poesia

El cicle que s’iniciarà aquest dissabte amb l’actuació de La Companyia i que tindrà el Taller de Poesia com a fil conductor, comptarà amb diverses col·laboracions i dos esdeveniments més organitzats des de La Cate que mostraran la part més professional de la poesia del nostre país: el 16 de març a la nit es celebrarà el Dia de La Poesia, amb l’actuació de diversos poetes i rapsodes catalans, i durant les Fires i Festes de La Santa Creu es durà a terme el Primer Poetry Slam de Figueres.

3ª “Cata La Cate”

Com cada primer dissabte de mes, els socis i usuaris de les sessions participatives Cata La Cate es trobaran aquest dissabte per seguir definint les propostes culturals que podria acollir l’entitat en un futur, com els vermuts de tertúlia i debat filosòfic o les trobades lingüístiques i aprenentatge de nous idiomes.

Una altra petició dels usuaris de les trobades ha estat conèixer a les diferents entitats o associacions que formen part del Viver Cultural de La Cate.  Per aquesta raó, en aquesta primera sessió del 2018, i aprofitant que acaben de passar les festes de Nadal, es presentarà a l’associació dels Pastorets de Figueres, un dels col·lectius més tradicionals de Figueres. Els representants assistents a la trobada explicaran part de la història dels Pastorets, el seu funcionament i el seu plantejament de futur, i contestaran les preguntes dels participants de la 3ª Cata La Cate.

Trobada de socis i usuaris

La trobada de socis i usuaris d’aquest dissabte 3 de febrer a les 12 del migdia acabarà amb el tret de sortida del primer Cicle de Poesia: el recital de La Companyia.

 

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Festa de l’Any Nou Amazigh 2969

El poble Amazigh de Roses celebra aquest diumenge la Festa de l’Any Nou 2969

Read More →
%d bloggers like this: