Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

Ports de la Generalitat treu a concurs la gestió de la dàrsena esportiva del port de Llançà

Per   /   29/01/2016  /   No Comentat

Els licitadors hauran d’haver desenvolupat els darrers 5 anys tasques en la gestió de dàrsenes esportives

Ports de la Generalitat

Port de Llançà

Ports de la Generalitat ha iniciat el procés de licitació del concurs per a la gestió i l’explotació de la dàrsena esportiva del port de Llançà, atès que a finals d’abril finalitza el termini concessional del Club Nàutic Llançà. L’objectiu de la nova concessió és que el sector nàutic llançanenc és renovi per impulsar el creixement del turisme i ajudar a dinamitzar econòmicament el territori.

La dàrsena esportiva del port de Llançà és una infraestructura portuària destinada a atendre les necessitats de les embarcacions de lleure i d’esbarjo, que acull 551 embarcacions d’esbarjo d’entre 6 i 15 metres d’eslora.

Els licitadors hauran d’haver desenvolupat els darrers cinc anys tasques de gestor de dàrsenes esportives, ports esportius, instal·lacions marítimes i similars. Les propostes s’han d’adequar al Pla de ports de Catalunya i al Pla especial del port de Llançà, i han de tenir en compte els àmbits següents:

–      Incorporar un Pla de gestió de serveis que asseguri la prestació d’uns serveis de qualitat i fomenti l’ocupació de punts d’amarratge, el lloguer d’amarradors i la mobilitat d’embarcacions.

–      Garantir una explotació i gestió òptimes durant el termini de la concessió que doni cabuda a les infraestructures d’amarratge, fondeig, obres de defensa, edificacions, paviments i xarxes de serveis, entre d’altres.

–      Presentar un Pla d’actuacions amb accions d’interès portuari per tal de millorar i adequar les instal·lacions nàutiques als serveis portuaris a prestar.

–      Incloure un Pla de gestió mediambiental per refermar  el compromís  del port amb la sostenibilitat, amb l’objectiu de fomentar l’eficiència energètica i optimitzar els recursos energètics, d’acord amb la legislació vigent.

–      Promoure activitats relacionades amb el foment de la nàutica esportiva entre els diferents sectors de la societat, especialment amb activitats per a menors de 18 anys i persones amb mobilitat reduïda.

–      Integrar el port amb el teixit urbà i l’entorn, un dels eixos de Pla de ports per millorar l’encaix entre el port i el teixit urbà. En aquest sentit, es posarà l’accent en la millora dels accessos per als usuaris i els vianants a la plaça del Port i al moll de Ribera, i es millorarà la mobilitat a les zones d’aparcament. Així mateix, es destinaran nous espais d’ús ciutadà a la zona de la Gola.

–       Desenvolupar accions per promoure activitats culturals, esportives i nàutiques relaciones amb el port a  una zona situada sota el massís del Castellar.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Equip de Govern de Roses

Montse Mindan portarà l’Àrea de Turisme, Joan Plana la de Seguretat Ciutadana i Fèlix Llorens la de Promoció Econòmica

Read More →
%d bloggers like this: