Mes de paraules

El Projecte Camina per lluitar contra el càncer de Joan Molina arriba a Roses

Projecte Camina
Joan Molina, del Projecte Camina, va ser rebut per l'alcaldessa de Roses i altres regidors de l'Ajuntament

Joan Molina és un gironí a l’atur que camina per arreu Catalunya per recaptar fons contra el càncer infantil

Projecte Camina
Joan Molina, del Projecte Camina, va ser rebut per l’alcaldessa de Roses i altres regidors de l’Ajuntament aquest passat dissabte

Es diu Joan Molina, té 51 anys i és com una de les milers de persones que hi ha en aquest país. És a dir, està a l’atur. Una situació que cadascú afronta com pot o com sap. I en Joan va encarar la seva situació d’aturat de la manera que més l’agrada, caminant. I a principis d’any va fer caminar de Sils, població on viu, a Finisterre “en 47 dies i amb els 426 euros que em donen de l’ajuda de l’INEM”.

I un cop arribat un altre cop a Sils, en Joan no es va aturar (mai millor dit), perquè el fet d’anar fins a Finisterre des de Sils caminant el va donar l’empenta per crear el Projecte Camina, una iniciativa per recaptar fons per lluitar contra el càncer infantil  que “sorgeix d’això, de la meva situació personal, del fet que no tenir feina em va portar a una crisi, de la qual vaig sortir gràcies a l’esport i la muntanya, llavors caminant vaig començar a retrobar-me a mi mateix, però sobretot a recuperar la meva autoestima i la motivació per continuar endavant tot i les adversitats”.

És el missatge que vol transmetre amb el Projecte Camina “a tota la gent, però sobretot al jovent, de no rendir-se mai tot i les adversitats, de no rendir-se quan tot es posi en contra, per això el Projecte Camina és un repte dins d’un altre repte, ja que l’objectiu és recaptar diners per lluitar contra el càncer i fer difusió del que representa aquesta malaltia, però, a la vegada, és un repte personal, perquè ho faig sense pràcticament tenir res, i el meu missatge a la gent és de motivació, perquè estic fent això quan podria estar a casa assegut, i ho faig per intentar col·laborar, per intentar ajudar, aquest és el missatge, que has de moure’t, que t’has d’aixecar, buscar reptes, objectius, tot i que no és fàcil, perquè no ho és, però s’ha intentar”.

I en Joan Molina, després de sortir el dia 6 de juny de Girona, i recórrer pràcticament les 4 províncies catalanes “estic fent la Volta a Catalunya a peu”, va arribar ahir a Roses on va ser rebut a l’Ajuntament per l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, el regidor d’Esports, Juan M. Fernández, els regidors de l’oposició d’ERC, Joan Plana, Èric Ibáñez, Vero Medina, Gerard Teixidó, i l’edil del PP, Àngel Tarrero.

Estava prevista la seva arribada a les 2 de la tarda, i quan passaven 5 minuts els presents a l’Ajuntament ens preguntavem si seria puntual, ja que tothom desconeixia d’on venia i si estava, encara, a aquella hora, lluny o a prop de Roses.
I va ser plantejar el dubte, quan va aparèixer en Joan per la porta de l’Ajuntament, “he sortit de Cadaqués i en Santiago Rua, de Trekking Cadaqués m’ha dit agafa per aquí per anar a Roses, i en 3 hores he fet el trajecte”, va desvetllar Molina, el qual fa una mitjana diària de 25 quilòmetres caminant.
I cada dia surt amb una ruta planificada però “que s’acaba improvisant, perquè arribes al poble inicialment previst i no hi ha res, i has de continuar caminant a una altre població per poder dormir, tot i que més d’una nit he dormit al ras”.

No porta el compte de per quants pobles ha passat però si que té clar que “Catalunya és un país per fer-lo a peu i que la seva gent és molt solidària d’una manera espontània”.

Com espontània va ser la solidaritat del regidor d’Esports, Juan M. Fernández, i de l’empresari turístic Miquel Gotanegra. El primer es va posar en contacte amb el segon per trobar un lloc en Joan Molina per dormir al Càmping Salatà. I en Gotanegra, gerent del Grup Terraza el va acollir de bon grat, i de manera solidaria  no va voler cobrar res.

Recordem que Fernández, conegut per tothom com en Ferdy , ha portat a terme reptes solidaris semblants al de Joan Molina, recordem sinó, el seu viatge l’any passat de Roses a Sevilla i el d’aquest any de Roses a Santiago de Compostela, tots dos en bicicleta, per recaptar diners a benefici de la Fundació Roses Contra el Càncer. I en arribar l’autor del Projecte Camina a Roses, en Ferdy va voler ser-hi també per donar-li  la benvinguda “perquè persones com en Joan Molina hauria d’haver moltíssimes més, que als seus 51 anys en lloc de mirar per si mateix es preocupa per fer coses pels demés. És tot un exemple a seguir”, va concloure el regidor d’Esports de Roses.

El proper divendres, 29 de juliol, està previst que Joan Molina acabi a Girona el Projecte Camina, del qual el personalment no recull diners, ja que les donacions es fan a través de la pàgina web Mi reto contra el càncer, del qual el podeu seguir a través del Facebook del Projecte.