Mes de paraules

Un punt de venda instal·lat a la plaça Catalunya substituirà les guixetes de venda de tiquets del passeig marítim

Roses desisteix del concurs per a l’autorització de punts de venda de tiquets al passeig Marítim i només hi haurà un  per a totes les empreses nàutiques ubicat a la plaça Catalunya, gestionat per l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus

Punt de venda de tiquets a Roses
Turistes prenen fotografies des del vaixell d’una empresa de dedicada a activitats nàutiques de Roses / Arxiu

Finalment les empreses que desenvolupen activitats nàutiques a Roses tindran un punt de venda per vendre els seus tiquets. Aquest estarà instal·lat a la plaça Catalunya, el lloc més proper que s’ha trobat més adient a prop de l’espigó de la Riera Ginjolers, fora del passeig marítim. “És la solució que hem trobat per aquesta temporada d’estiu, per la qual cosa vull agrair personalment a l’Estació Nàutica la seva col·laboració, perquè en poc temps hem pogut posar-nos en contacte amb les empreses per trobar tots junts una solució”, ha manifestat l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan. 

Un punt de venda que podria estar operatiu a mitjans de juliol

Aquest punt de venda que s’instal·larà a la plaça Catalunya es composarà de “dos mòduls de 5 guixetes cadascú per tal de poder d’encabir 10 empreses dedicades exclusivament a les activitats nàutiques”, ha assenyalat el president de l’Estació Nàutica Roses-Cap de Creus, Miquel Gotanegra, el qual ha destacat que “en aquest moments els estem construint aquest dos mòduls i esperem que estiguin instal·lats i en ple funcionament a finals de la setmana vinent”.

Els dos mòduls hi seran, com ha assenyalat l’alcaldessa, només aquesta temporada d’estiu després que l’Ajuntament hagi acordat desistir del concurs públic per a l’atorgament d’autoritzacions per a la instal·lació de guixetes per a la venda de tiquets al passeig Marítim, i punts d’amarratge per a embarcacions de transport i oci marítim als espigons de la Riera Ginjolers.

Una decisió presa davant la normativa vigent, la qual possibilita que es presentin sol·licituds d’empreses d’arreu sense cap límit, és a dir, que es poden totes les entitats que vulguin sigui quina sigui la seva procedència, ja potser de Roses com d’Islàndia. Un fet que comportaria l’augment d’autoritzacions per exercir a la badia de Roses, amb la conseqüència que això provocaria: tenir una saturació d’activitats nàutiques a les platges i cales del litoral rosinc.

I per salvaguardar la sostenibilitat del seu litoral, el consistori rosinc ha desistit del concurs, fet que ja s’ha comunicat a la Generalitat en concordança a la petició feta al Govern català l’any passat, en la que es va sol·licitar una moratòria en la concessió de noves línies de transport marítim de passatgers i activitats lúdiques al litoral rosinc, a les cales urbanes i al Parc Natural, fins fins disposar d’un estudi que determini la càrrega d’aquest tipus d’embarcacions que Roses pot admetre d’acord a criteris de sostenibilitat i garantia de qualitat, tan per a banyistes com per a tot tipus de navegació, a rem, vela o motor.

Així mateix, les peticions del sector ecologista i l’estudi que s’està portant a terme actualment previs a la formulació o proposta de PRUG (Pla rector d’ús i gestió del PN del Cap de Creus), han motivat també la decisió de desistiment presa pel consistori.