Recreació històrica de l’Alta Edat Mitjana d’alumnes del Centre Escolar Empordà a la Ciutadella de Roses

Centre Escolar Empordà

La recreació històrica de l’Alta Edat Mitjana el van portar a terme al llarg i ample de la Ciutadella de Roses

Una recreació històrica que van portar a terme els alumnes de 2on d’ESO dins del nou model pedagògic i educatiu que està portant a terme el Centre Escolar Empordà

Centre Escolar Empordà
La recreació històrica de l’Alta Edat Mitjana es va portar a terme al llarg i ample de la Ciutadella de Roses

Dins del canvi pedagògic i de model educatiu que està portant a terme el Centre Escolar Empordà, el professorat i alumnes de 2on  d’ESO està treballant assignatures a través de projectes. I un d’aquests programes va ser “la recreació històrica d’un dia a l’Alta Edat Mitjana, perquè els alumnes coneguin i visquin aquesta època mitjançant diverses escenes teatrals on recreen la vida de les persones que vivien a l’edat mitjana”, va explicar la professora de 2on d’ESO del centre educatiu rosinc, Mireia Guerrero.

Unes recreacions teatrals creades única i exclusivament pels alumnes pel que fa als diàlegs, l’escenografia, el vestuari que van representar a la Ciutadella de Roses durant tot el dia de dijous. Al matí per als seus companys estudiants del Centre Escolar Empordà, i a la tarda per als pares i mares dels mateixos alumnes, els quals abans de dirigir-se al lloc on farien la representació van fer presentar-se als assistents de qui eren a l’Alta Edat Mitjana.

En definitiva, l’objectiu d’aquesta recreació històrica “és aconseguir que als alumnes els hi quedi més, fent-ho de manera vivencial, de com era, com es vivia l’Alta Edat Mitjana, que no pas en un classe teòrica a l’aula”, va assenyalar Guerrero, remarcant que de la mateixa manera “es posa en valor l’espai de la Ciutadella de Roses que, pot ser, no es prou conegut entre el col·lectiu estudiantil”.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *