Mes de paraules

El restaurant Draulic traspassa l’estètica dels seus plats al seu entorn

Restaurant Draulic
Aquesta cúpula del restaurant Draulic va ser mereixedora del premi ‘Anells de la Fusta 2017’

El restaurant Draulic instal·la una cúpula de gran estètica visual per gaudir de l’alta gastronomia en un ambient harmònic

Restaurant Draulic
La cúpula del restaurant Draulic aconsegueix donar un ambient harmònic a tot l’espai

El restaurant Draulic va néixer ara fa uns 3 anys com una aposta gastronòmica a l’Alt Empordà. Tot i que està sota l’aixopluc de l’Hotel Canyelles Platja és un restaurant totalment independent. Un espai amb un fisonomia diferent, on fins i tot el terra és hidràulic, paviment característic a les llars de Barcelona a mitjans del segle XIX, i anomenat així perquè en el procés de fabricació es premsava hidràulicament. Terminologia que els responsables del restaurant van aprofitar per anomenar el restaurant com a Draulic. Nom exclusiu, fàcil de recordar i sense traducció possible.

El restaurant Draulic, des de els seus inicis ha tingut un estètica diferent al que trobem habitualment en un local de restauració en el que seva època d’activitat s’emmarca durant la temporada d’estiu. És a dir, que en aquí no hi trobarem la típica marquesina amb taulat planer amb tancaments d’alumini, ja que des de un bon principi es va voler que el Draulic, a part de la qualitat dels seus plats, destaqués per l’estètica del seu entorn, i es va decidir per construir una jaima de grans dimensions. Una jaima que, en el seu moment, va impactar visualment tant als comensals com als vianants que hi passaven per l’Avda. Diaz Pacheco.

Restaurant Draulic
La cúpula ofereix una gran il·luminació gràcies a la lluminària led i a la claraboia situada al mig del sostre

Una jaima a la qual l’ha arribat ara l’hora de donar-li el relleu. Un relleu que s’ha portat a terme amb la idea de mantenir la terrassa coberta, però amb molta obertura i llum.
I després de veure algunes estructures d’una estètica exquisida, a la vegada que sutil, com, per exemple, el Centre Pompidou, museu d’art contemporani situat a Metz, o l’espai Mas Marroch dels germans Roca, es va decidir per construir una cúpula de grans dimensions, però que ocupés el mateix espai on abans hi era la jaima.

Amb la brillant interpretació i l’excel·lent execució del mestre charpentier, Max Rutgers, el resultat és una cúpula espectacular en el seu disseny, realitzada totalment de fusta.
Una cúpula que se sustenta amb unes bigues de disseny corbat d’una gran il·luminació gràcies a les llums de led que recorren cada una de les 24 bigues, les quals s’uneixen al centre del sostre per donar pas a una claraboia, que deixa passar la llum durant el dia i des de on es pot veure els estels quan ja és de nit.

Restaurant Draulic
El restaurant Draulic vist des de l’entrada

Tot plegat, el resultat és una cúpula que dóna a l’espai un ambient harmònic, i en la que els comensals són testimonis, en primera persona, que l’estètica dels plats del restaurant Draulic s’ha traspassat al seu entorn. Un entorn, però, que no li treu protagonisme en cap moment als veritables protagonistes, els convidats i el seu gaudi de l’alta gastronomia del Draulic.

Servei de VipCar

El restaurant Draulic ofereix de manera totalment gratuïta el seu servei de transport per anar a dinar o sopar, i posteriorment tornar a casa. Un servei que s’anomena VipCar i per saber com funciona només cal clicar a sobre de VipCar.