Loading...
You are here:  Home  >  Roses  >  Current Article

Risc extrem d’incendi forestal per demà a l’Alt Empordà

Per   /   31/08/2012  /   No Comentat

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi forestal s’incrementa a zones de l’Empordà i Prepirineu Occidental. Hi ha perill entre molt alt i extrem a les terres de l’Ebre i l’Empordà. Predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona, zones del Prepirineu Occidental i Oest de la Catalunya central. El perill és moderat a la resta de zones, excepte a la cara Nord del Pirineu on és baix.Els Bombers de la Generalitat han concentrat una columna mòbil (formada per 3 vehicles d’aigua i un de comandament) a Móra d’Ebre i s’han fet rutes de vigilància a la zona de la plana de Tarragona. A més, una dotació GRAF també ha fet reconeixement a la demarcació de Girona, especialment a les zones on s’ha acumulat menys aigua en les últimes hores.
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió meteorològica és la següent:
Cel seré o poc ennuvolat per núvols alts en general.

Pel que fa a precipitacions, s’esperen de febles, disperses i intermitents  al principi i final de la jornada al vessant nord del Pirineu. Al sector central del litoral i del prelitoral són probables ruixats entre febles i moderats.
Les temperatures mínimes en lleuger descens i màximes similars o en lleu descens.
El vent s’imposarà el component nord i oest en general, en el sector central del litoral i prelitoral predominarà els components sud i est, amb estones de vent de direcció variable. Bufarà  d’intensitat entre fluixa i moderada. A les terres de l’Ebre bufarà mestral entre fluix i moderat amb cops forts i a l’Empordà bufarà la tramuntana entre moderada i forta amb ratxes molt fortes.
La humitat serà baixa entre un 20-30%,  i en el sector central del litoral pot arribar al 60%.
La Direcció general de Protecció Civil mantè  el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d’Alerta, donada l’absència de precipitacions a zones afectades pels vents de tramuntana i mestral mantindrà el risc d’incendi.
La Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat degut a la millora  de les condicions meteorològiques  i al descens del risc  d’incendis forestals, partir de les 00:00 h del dia 1 de setembre qued desactivada  la restricció els accessos als següents massissos forestals de demarcacions de Tarragona i Terres de l’Ebre:
–    Ports de Tortosa-Besseit
–    Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell
–    Serres de Cardó-Boix
–    Serres de Pàndols i Cavalls

Així com s’anul·len les restriccions que afectaven als a 47 municipis afectats pel tancament d’aquest massissos.

Per altra banda per demà dia 1 de setembre a partir de les 00:00h, degut a les condicions meterològiques el risc d’incendis forestals es molt alt, i de perill extrem (vegeu mapa) en algunes zones de l’Alt Empordà, quedarà restringit l’accés als següents massissos de la demarció de Girona:

–    Muntanyes de Begur
–    El Montgrí-muntanya Gran
–    Les Gavarres
–    Cap de Creus
–    Massís de l’Albera
Es prohibeixen totes les activitats que puguin comportar risc d’incendis forestals a 49 municipis afectats pel tancament de massissos, s’adjunta document amb la relació de municipis afectats

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Montse Mindan revalida l’alcaldia de Roses

Read More →
%d bloggers like this: