Mes de paraules

Roses hi serà aquesta nit a la gala dels Premis Goya del cinema espanyol

Darrel
Darrel opta al premi de millor curt d’animació dels premis Goya 2017

“Darrel”, curtmetratge dirigit pel rosinc Alan Carabantes, està nominat al millor curt d’animació

Darrel
Darrel opta al premi de millor curt d’animació dels premis Goya 2017

Com ja vam informar al passat mes de desembre, el curtmetratge ‘Darrel’, dirigit pel jove de Roses, Alan Carabantes, i el barceloní Marc Briones, ‘Darrel’ opta al millor curt d’animació dels premis Goya 2017.
Així, Carabantes i Briones hi seran presents aquesta nit a la 31ª edició de la gala dels premis Goya, que se celebra aquesta nit, a partir de les 22 hores, al Madrid Marriot Auditorium Hotel, i retransmesa en directe per TVE.

‘Darrel’, des de la seva presentació al gran públic ha estat un curt multi premiat, ja que a banda d’aconseguir els guardons del públic i del jurat a certàmens celebrats a Madrid, A Corunya o Segovia, al passat octubre va ser distingit amb el premi Anima’t del Festival de Cinema de Sitges.

I aquesta nit pot ser la consagració definitiva de Carabantes i Briones en la seva incipient carrera en el món de l’animació digital.

‘Darrel’

‘Darrel’ és un camaleó que intenta seduir una camaleó femella que es troba en una estació de Metro mentre arriba el tren. Aquesta és la sinopsi del curtmetratge, un entreteniment de 3 minuts de durada  mitjançant una seqüència de gags amb un ritme frenètic.  

Els rivals de ‘Darrel’ al premis Goya

Els rivals que tindrà ‘Darrel per optar al premi són els curtmetratges “Decorado” del gallec Alberto Vázquez, és un treball de 10 minuts en blanc i negre que presenta amb animals una rondalla existencialista sobre el sentit de la vida i sobre el nostre control sobre ella.

En “Made in Spain” del madrileny Coke Riobóo, es la crítica una Espanya que no tornarà (o si) mostrant els tòpics espanyols amb un humor cínic i àcid.

I “Uka” de Valle Comba Canales, tracta d’una nena que viu sola en una fàbrica abandonada i grisa. Mentre pinta un dels seus quadres, troba una manera de canviar la forma de veure el seu món.