Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

Roses hi serà present al II Saló de Senderisme i BTT a Portvendres

Per   /   11/10/2017  /   No Comentat

Roses assistirà per segon any consecutiu en aquesta Fira de Senderisme que enguany s’obre a la bicicleta tot terreny, juntament amb d’altres 16 municipis de l’Alt Empordà

II Saló de Senderisme i BTT

Fent senderisme pel ben mig del Parc Natural del Cap de Creus

El proper cap de setmana, 14 i 15 d’octubre, se celebra a Portvendres el segon “Salon Rando & VTT en Pays Catalan”, que enguany presenta com a novetat l’obertura del certamen a la bicicleta tot terreny.
Roses serà present amb un estand informatiu juntament amb 16 municipis més de l’Alt Empordà, on es presentarà el territori i el projecte Interreg POCTEFA 2014-2020, basat en el turisme sostenible i transfronterer.

L’obertura del Saló a la pràctica de la BTT suposarà la presència de tot tipus de professionals com oficines de turisme, clubs i associacions de senderisme/btt, fabricants d’equipacions de roba, eines i accessoris, entre d’altres.

Roses i Llançà encapçalen l’estand d’informació de l’Alt Empordà, on a part de disposar d’informació sobre els 17 municipis i la comarca, es presentarà als visitants del Saló el projecte INTERREG POCTEFA 2014-2020 “ITAM” (Itineraris turístics Alberes Mediterrani-Turisme sostenible en un context transfronterer).

L’objectiu del mateix és reforçar la cooperació entre els agents turístics del territori, públics i privats, d’un costat i altre de la frontera amb l’objectiu de posar en valor i crear producte de turisme sostenible a l’entorn dels itineraris transfronterers, que afavoreixin el creixement econòmic i territorial i el seu posicionament i comercialització en els mercats internacionals.

El que es pretén és optimitzar les estructures consolidades al llarg dels anys vinculades a la promoció del senderisme, cicloturisme i activitats aquàtiques, que ja tenen notorietat en el mercat, i consolidar aquest territori com un destí de referència internacional, especialment als mercats europeus. Les principals línies del projecte son les següents:

  • Potenciar el sender litoral GR92 com una infraestructura de referència de les grans vies de senderisme transeuropees i al mateix temps, promoure la descoberta dels territoris de l’interior a través de la promoció de les xarxes d’itineraris i senders que hi connecten aprofitant les infraestructures de mobilitat sostenible existents.
  • Consolidar la cooperació públic-privada entre els actors turístics dels territoris per fomentar la capacitació transfronterera a aquesta estratègia de turisme sostenible.
  • Contribuir a crear nous productes turístics treballant en xarxa amb operadors especialitzats i entitats de referència a nivell europeu i desenvolupant una estratègia de promoció i suport a la comercialització d’aquests productes als principals mercats europeus.

Cal destacar que aquest projecte ha estat presentat a la convocatòria dels ajuts europeus Interreg Poctefa. Els socis per part dels organismes francesos sónPays Pyrenées Mediterranée i Communauté des Communes Albères Côte Vermeille i per la part catalana hi ha la Diputació de Girona com a cap de fila amb els 17 municipis de l’Alt Empordà, entre els quals hi són, a més de Roses, Cadaqués, Cantallops, Capmany, Colera, El Port de la Selva, Espolla, Garriguella, La Jonquera, Llançà, Pau, Palau-Savardera , Portbou , Rabós d’Empordà, Sant Climent Sescebes, Vilajuïga i Vilamaniscle.

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Ordenances fiscals de Roses per al 2019

“El secret de no pujar impostos és aconseguir que la població pagui els seus deutes amb l’Ajuntament”

Read More →
%d bloggers like this: