Roses inaugura avui el I Festival de Curts Fantàstics i de Terror ‘Bai de Fest’

Festival de Curts Fantàstics i de Terror ‘Bai de Fest’ de Roses

Un total de 96 curtmetratges entren a concurs en aquest primer Festival de Curts Fantàstics i de Terror de Roses

Festival de Curts Fantàstics i de Terror ‘Bai de Fest’ de RosesL’Associació Cultural Bai de Feis inaugura aquest vespre al Teatre Municipal de Roses el primer Festival de Curts Fantàstics i de Terror que es fa a la Vila.

Membres d’aquesta entitat són aficionats al cinema, i alguns d’ells han filmat algun que altre curt que posteriorment han presentats a festivals. I a l’igual que va passar amb el millor campionat de futbolí de Catalunya, que se celebra a Roses també organitzat per l’Associació Cultural Bai de Feis , membres d’aquesta associació cultural van pensar que “si anàvem a festivals de curtmetratges perquè no organitzar un i que la gent vingués a Roses”, ha afirmat el responsable de l’entitat, Sergi Cayuela.

96 curtmetratge a concurs de 1.190 presentats

Seran quatre dies de Festival, quan en un principi només havia de ser un, ja que la idea “era fer un esdeveniment de petit format per passar-ho bé els aficionats de Roses al cinema fantàstic i de terror, però vam obrir la convocatòria en un portal de cinema i vam començar a rebre curtmetratges des de França, el Marroc, Brasil, Argentina, Austràlia rebent un total de 1.190 curts, dels quals, després de visionar-los tots i cadascun dels treballs cinematogràfics vam escollir 96, que seran els que entraran a concurs”, ha assegurat Cayuela.

Així, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Roses aquest Festival de Curts Fantàstics i de Terror s’inaugura avui, 31 d’octubre, i finalitzarà dissabte, 3 de novembre.

Quatre dies durant els quals es projectaran un total 96 curtmetratges que optaran a quatre premis, “l’Iris Daurat amb 200 € de premi i altres obsequis al millor curt, l’Iris Vermell, als millors efectes especials,  l’Iris Eyemation al millor curt d’animació, el premi Almanegra al curtmetratge de més baix pressupost per tal de donar una motivació per a que continuïn fent cinema, i finalment hi haurà un premi que atorgarà el públic”, ha desvetllat el director del I Festival de Curts Fantàstics i de Terror ‘Bai de Fest’, José Luís Santos, el qual ja ha guanyat algun premi en festivals de curts de cinema.

Curts frikis, de dibuixos animats, de terror i i fantàstics

El Festival està dividit en quatre seccions, una per dia. Avui estarà dedicat als curts frikis per la Nit de Hallowen, demà dijous serà el dia dels curts de dibuixos animats dirigits per tota la família amb la seva mainada. Divendres serà el dia del Terror i l’últim destinat als curtmetratges del gènere fantàstic.

Belén Rueda, Javier Gurruchaga, Nacho Guerrero i Teresa Rabal entre els protagonistes d’alguns curtmetratges

Cal destacar que en alguns curtmetratges surten com protagonistes actors i artistes de renom com són Belén Rueda, Javier Gurruchaga, Nacho Guerrero (conserge de la sèrie de TV ‘La que se avecina’) i Teresa Rabal.

El preu per assistir a una sessió de cinema de mínim de 4 hores i mitja és de 4€.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *