Mes de paraules

Roses regenera la platja de la Punta per garantir el seu ús aquest estiu

Roses torna a regenerar una de les seves platges, concretament la de la Punta, després que els diversos temporals de llevant s’emportés tota la sorra, deplaçant-la fins a tocar el port esportiu
Platja  de la Punta

L’actuació que s’està portant a terme és, precisament, recollir la sorra que es va desplaçar fins a l’espigó del port esportiu, on estan ubicades les dependències del GEN Roses, i portar-la fins a la desapareguda platja de la Punta, fins, practicament, l’espigó de la Riera Ginjolers, per poder garantir el seu ús durant aquest estiu.

Una regeneració que des de l’Ajuntament de Roses s’ha considerat imprescindible portar a terme “perquè Roses és un municipi que viu del turisme, i hem d’oferir la millor qualitat de les nostres platges als visitants”, ha afirmat el regidor de Medi Ambient de Roses, Carles López.

En total està previst que es moguin al voltant de 38.000 m3 de sorra, el que suposarà un cost de gairebé 50.000 euros, uns diners que López considera necessaris invertir  “perquè a l’igual que les estacions d’esquí, que cada any han de portar a terme accions per mantenir la qualitat del seu entorn, ja que viuen de les estades d’aficionats dels esports d’hivern, nosaltres hem de fer el mateix amb les platges, perquè vivim del turisme que ve a l’estiu”, ha remarcat.

Platja de la PuntaPrecisament, aquesta actuació de regeneració de la sorra del litoral del casc urbà de la Vila estava previst fer-ho per a la platja de la Punta i la platja Nova, enfron de la plaça Catalunya, tot i que “com superava el pressupost previst i la platja Nova està practicable per al bany hem dedicit centrar-nos, només, en la recuperació de la platja de la Punta”, ha significat el regidor de Medi Ambient de Roses.

Els treballs de regeneració de la platja de la Punta està previst que tinguin una durada del voltant d’una setmana.

El principal objectiu de l’equip de govern de Roses és poder solucionar la desaparació de la sorra de les platges cada cop que hi ha un temporal de llevant, i acabar, així, amb els treballs posteriors de  regeneració. Per aquest motiu, l’any passat es van encarregar a la UPC, Universitat Politècnica de Catalunya, un projecte per erradicar el problema. Una proposta que, segons Carles López, l’ha de rebre l’Ajuntament en pocs dies.