Mes de paraules

Roses reinicia els cicles de conferències sobre la seva història i la independència de Catalunya

Ajuntament de Roses
Marc Danés i Montse Mindan durant la presentació dels cicles de conferències

La història de Roses i el present i futur de Catalunya com a país són la temàtica principal dels cicles

Ajuntament de Roses
Marc Danés i Montse Mindan durant la presentació dels cicles de conferències

Roses continua “apostant pels cicles de conferències amb l’objectiu d’anar posant llum sobre el procés en el qual està immers Catalunya en aquest moment, per un costat, i els aspectes, fets o històries que ha viscut la nostra Vila, per l’altra”, ha apuntat el regidor de Cultura, Marc Danès, a la presentació duta a terme, juntament amb l’alcaldessa, Montse Mindan, dels dos cicles de conferències, ‘Propostes de país per a un nou temps’ i ‘Roses, un poble amb molta història’, que se reiniciaran durant aquest trimestre, que serà el setè consecutiu en que es porten a terme aquestes xerrades.
Pel que respecta al primer Montse Mindan, ha assenyalat que aprofitem el mes d’octubre abans que arribi el dia assenyalat per celebrar la Consulta per donar més informació, a través del conferenciants, sobre el procés que està vivint durant aquest dies Catalunya i què passarà si el país assoleix la independència”.

Totes les conferències es portaran a terme al Teatre Municipal de Roses a les 20:30 hores

Aquest divendres 26 de setembre la primera conferència

Ja aquest proper divendres, 26 de setembre, el vestíbul de la sala teatral acollirà la primera conferència, que serà impartida per Xavier Hernández Cardona sobre la guerra de successió, i emmarcada dins el cicle de ‘Roses, un poble amb molta història’. Xavier Hernández, nascut a Barcelona, és Doctor de la Universitat de Barcelona, especialitzat en la història militar de Catalunya.

La segona xerrada d’aquest mateix cicle serà el 14 de novembre. Queralt Soler, Doctora en història contemporània, ha centrat els seus estudis en la Guerra Civil Espanyola, la repressió i l’exili. Presentarà a Roses la conferència ‘Les cartes dels presoners de la Pelosa’.

L’última conferència d’aquest cicle, anirà a càrrec de Jordi Cassassas, catedràtic d’Història de la Universitat de Barcelona i president de l’Ateneu Barcelonès. Parlarà de la ‘Mancomunitat i el Catalanisme polític’, el dia 12 de desembre.

Pel que fa al cicle ‘Propostes de país per a un nou temps’, la primera conferència serà el 3 d’octubre, i anirà a càrrec de Xevi Xirgo, qui va estudiar humanitats i té una llarga trajectòria en el món periodístic. Director del diari El Punt/Avui i professor associat de la Universitat de Girona, parlarà dels mitjans de comunicació en el context actual del país.

Eliseu Climent, conegut per la seva implicació en la defensa de la cultura catalana, és promotor cultural i empresari de l’àmbit editorial del País Valencià, i una gran trajectòria política des de ben jove, parlarà, el 17 d’octubre, del procés en els Països Catalans.

I per acabar el cicle, tindrem el magistrat de l’Audiència Provincial de Barcelona, el jutge Santiago Vidal, qui recentment ha publicat el llibre ‘Justicia Ciutadana. Per una nova justícia catalana’. El magistrat tancarà el 29 d’octubre, amb la conferència que porta per títol ‘Com serà la constitució catalana’, les propostes de país que des de Roses es venen impulsant ara ja fa tres anys.