Loading...
You are here:  Home  >  Actualitat  >  Current Article

Roses també commemora l’Any Pompeu Fabra amb la lectura de fragments de L’Homenot

Per   /   09/10/2018  /   No Comentat

La lectura dramatitzada de fragments de l’Homenot que Josep Pla va dedicar a Pompeu Fabra va reunir alumnat dels cursos de català i veïns i veïnes de Roses a Ca l’Anita

Roses commemora l'Any Pompeu Fabra

L’actor Jordi Massoni durant la lectura de l’Homenot

L’actor Jordi Massoni, de Gespa Teatre, va ser l’encarregat d’oferir, el passat dijous, 4 d’octubre, aquesta lectura dramatitzada, posant-se a la pell de l’escriptor Josep Pla a l’hora d’explicar-nos qui va ser Pompeu Fabra i què va representar per a la llengua catalana l’ingent tasca que va portar a terme el Mestre, que va codificar i modernitzar la llengua i la va fer apta per als diversos estils i funcions.

“En el nostre temps concretament totes les empreses de caràcter col·lectiu i els homes que s’hi posaren davant tingueren un destí mancat, foren emportats avall per una catàstrofe sense precedents. De l’inenarrable, fabulós naufragi, només queda dempeus una obra i una figura: la figura i l’obra de Pompeu Fabra”, és un extracte d’un del fragments dedicats per Josep Pla a l’enginyer que es van llegir al Centre Cultural de Ca l’Anita de Roses.

Aquest acte s’uneix a la resta d’activitats que es fan enguany arreu del territori per commemorar la figura i l’obra de Pompeu Fabra. Així ho va acordar el Govern de Catalunya a l’agost passat per celebrar els 150 anys del naixement del lingüista i gramàtic català més il·lustre i els 100 de la publicació de la Gramàtica catalana.  

    Print       Email

Doneu la vostra opinió

You might also like...

Viatge solidari de Roses a Fàtima (Portugal)

Un viatge solidari per anar a Fàtima, una odissea per tornar a Roses

Read More →
%d bloggers like this: