El rosinc Pol Font guanya la primera prova de la nova competició Euro Challenge Open Bic

Pol Font com a campió i Crosby Fich al tercer lloc del podi van fer una gran paper a la 1ª prova de l'Euro Challenge Open Bic

El regatista del GEN Roses s’imposa amb autoritat a la primera cita d’aquest campionat d’Europa de vela de recent creació

Euro Challenge Open Bic
Pol Font com a campió i Crosby Fich al tercer lloc del podi van fer una gran paper a la 1ª prova de l’Euro Challenge Open Bic

L’Open Bic és un tipus de vaixell ideal per iniciar-se en la competició de regates de Vela des de ben petits. I actualment es disputen competicions amb aquest nom: Classe Open Bic.
És una classe que no està introduïda en tota la costa catalana, però a casa nostra, Roses, està molt arrelada desprès que la portés, ara fa un grapat d’anys, el rosinc Manel Pedreira.
I aquest passat cap de setmana s’ha disputat a la badia de Roses la primera prova de l’Euro Challenge Open Bic, campionat de regates de vela a nivell europeu de recent creació.

Un certamen inaugurat en aigües rosinques, que es composa de tres proves, aquesta primera celebrada a Roses, la que se celebrarà entre els dies 6 i 8 d’octubre a la ciutat de Rimini de la República de San Marino, i la darrera i tercera que es disputarà a La Grand Motte/Montpellier, a França, entre el 27 i 29 d’octubre.

És un campionat dividit en dues categories, l’U 13 i l’U 17, i en el que van participar 63 joves regatistes provinents d’Itàlia (la gran majoria), França, Alemanya i Catalunya.

I a la categoria U 13 el rosinc Pol Font es va imposar amb autoritat a la resta de rivals en guanyar 9 de les 10 regates disputades.
“M’ha anat molt bé, ja que ha hagut vent, i a mi això em va molt bé”, va afirmar Font, el qual va reconèixer que “al ser el més gran de tots els participants amb vent m’ha estat més fàcil”.

En guanyar la primera prova Pol també comanda la classificació general. Liderat que espera mantenir fins al final, ja que “vull guanyar el títol, i crec que ho puc fer”.

Cal destacar que el podi en aquesta categoria el va completar Crosby Fitch en quedar en tercera posició, tot i que empatat a punts amb el segon.

A la categoria U 17 els regatistes del GEN Roses no van tenir tanta sort, i el millor classificat va ser l’Oriol Caner, que es va situar en una catorzena posició final.

El president del GEN Roses, Josep Mª Isern, va destacar que “la flota que tenim de joves regatistes estan pujant molt bé, i la classe Open Bic és ideal per donar el salt a la Làser amb molta més preparació, ja que són embarcacions semblants, i poden assolir la regularitat de bons resultats que alguns actualment no estan tenint”.

L’ Euro Challenge Open Bic endega la temporada d’esdeveniments nàutics del GEN Roses

L’ Euro Challenge Open Bic ha estat el primer esdeveniment nàutic organitzat pel GEN Roses aquest any, ja que està previst acollir diferents competicions al llarg d’aquest any, entre les que cal destacar “el campionat d’Espanya de Windsurf i la Copa d’Espanya de Patí Català, que no hem acollit mai i s’espera que l’assistència de molts participants. Se celebrarà el dia 12 d’octubre i serà la que tancarà la temporada de competicions el 12 d’octubre”, va afirmar el president del GEN.
En total, hi ha previstes l’organització d’una desena d’esdeveniments nàutics de competició.