Mes de paraules

El Teatre de Roses projecta la pel·lícula ‘El viatge de l’Unai’, una història real, de vida, voltant pel món amb només 10 anys

El viatge de l’Unai
L'Unai amb la seva germana petita i els seus pares en una escena del documental

El Teatre Municipal de Roses, TMR, acull aquest divendres, 26 de maig, la projecció del documental “El viatge de l’Unai”, la història real d’un nen de deu anys, l’Unai, i la seva família, durant un viatge extraordinari al voltant del món durant 15 mesos

El viatge de l’Unai
L’Unai amb la seva germana petita i els seus pares en una escena del documental

‘El viatge de l’Unai’ és una aproximació a la natura del planeta a través de les aventures d’un nen de 10 anys, l’Unai, i la seva família. Les peripècies i les emocions d’aquest nen converteixen el viatge en una experiència singular, que té la natura com a eix principal.

L’Unai, que viatja amb tota la família –el pare, la mare i la germana de 4 anys– durant quinze mesos seguits, descobreix els valors de la naturalesa a través de la feina del pare, fotògraf professional de natura i medi ambient, que fa la volta al món tot intentant mostrar la bellesa de la vida salvatge i la necessitat de preservar-la. El repte de trobar set animals emblemàtics i amenaçats i de poder fotografiar-los es converteix en el fil conductor del viatge del nen i la seva família per tot el món (Europa, Amèrica del Nord, Amèrica del Sud, l’Antàrtida, Austràlia, Àsia i Àfrica). Llops, elefants, pumes, bisons, pingüins, calaus i cocodrils són els animals protagonistes d’un viatge apassionant per tots els continents.

El procés de descoberta de l’Unai, a través de l’observació, l’anàlisi, l’estudi i el gaudi de la natura, permet a l’espectador conèixer i acostar-se a entorns naturals de tot el planeta d’una manera més espontània, apassionant i colpidora. La interacció de l’Unai -i dels pares i la germana- amb la natura provoca experiències úniques i molt emotives, que generen una reflexió sobre la necessitat de conservar la vida salvatge i també desperten l’interès i l’afecte cap a un entorn natural més immediat.

La natura, a més, es presenta com un marc fonamental en el creixement ric i feliç dels nens protagonistes. Això es percep en totes les activitats quotidianes d’aquests infants: el joc, el desenvolupament de la imaginació i la creativitat i l’aprenentatge constant són presents a tot el documental.

Després del passi la pel·lícula, que s’iniciarà a les 19 hores, serà comentada pel seu director Antoni Canela amb la presència dels protagonistes.

Més informació: http://www.elviajedeunai.com/