Mes de paraules

La Transpyr Coat to Coast 2017 s’inicia demà a Roses amb dues noves modalitats, E-Bike i per relleus

Transpyr Coat to Coast 2017
Moment de la presentació de la Transpyr Coat to Coast 2017

El poder realitzar el repte amb una bicicleta elèctrica i fent relleus (un ciclista relleva a una altra a mitja etapa) són les dues principals novetats de  bicicleta elèctrica i per relleus

Transpyr Coat to Coast 2017
Moment de la presentació de la Transpyr Coat to Coast 2017

La Transpyr Coast to Coast, s’inicià demà, 11 de juny i acabarà el dia 17 de juliol, amb una primera etapa que surt de Roses i acabarà a Camprodon.

Definida pel National Geogràfic com una de les millors proves ciclistes del món, pel seu gran  atractiu del recorregut, tant a nivell esportiu com a turístic, així com l’alt nivell d’organització i el grau de satisfacció que experimenten els participants durant la seva realització, esdevé un gran reclam pels bikers de tot el món, el que fa “que el 55% dels inscrits siguin estrangers provinents d’Austràlia, Sudàfrica, Canadà, Estats Units, Costa Rica i una gran part d’Europa”, va afirmar el director de la Transpyr, Oriol Sallent, durant la presentació que es va fer ahir a la sala d’actes de l’Ajuntament amb l’alcalde en funcions, Carles Pàramo, el regidor de Turisme, Fèlix Llorens, i el regidor d’Esports, Juan M. Fernández.

Bicicleta elèctrica i per relleus

La principal novetat d’enguany de la Transpyr 2017 és que hi haurà dues noves modalitats, a la de BTT i la Road, l’organització ha afegit “el poder fer-la amb una BTT elèctrica, ja que és una bicicleta que cada dia l’utilitzen més ciclistes i l’hem decidit incorporar, per donar l’oportunitat  a que més persones puguin complir el repte”, va desvetllar Sallent. I amb aquest objectiu que gent, potser no tant preparada, pugui creuar els Pirineus des de Catalunya al País Basc, també “enguany es pot fer per relleus amb equips de 4 ciclistes, és a dir, dos ciclistes fan la sortida i a mitja etapa donen el relleu als altres dos, que seran els que l’acabin”.

Quatre ciclistes de Roses hi seran a la línia de sortida

El regidor d’Esports, precisament, tornarà a participar a la Transpyr, però a diferència de l’any passat, que ho va fer a la modalitat de BTT, enguany ho farà en la Road. Tenia pensat fer-ho en BTT, però final m’he decidit per la carretera perquè m’agrada més tot i que hauré de fer més quilòmetres per etapa, va assenyalar Fernández, Ferdy, el qual prendrà la sortida després d’haver complert el passat mes de maig el seu repte personal, anar en bicicleta de Roses a l’Ermita del Rocío (Huelva).
A més Àlex Mínguez, Xavi Serrano i Guerrau Carrión formaran equip en la modalitat de muntanya. Carrión és el tercer any consecutiu que hi participa. El primer any, al 2015 ho va fer a la Transpyr Road i l’any passat en BTT formant equip amb en Ferdy, Anicet Díaz i Quim Coll.

En el Top10 mundial

El fet que durant els 8 anys de vida de la Transpyr hagi crescut exponencialment en qualitat d’organització i participació, la fan una prova reconeguda arreu del món, ja que si el National Geographic la considera entre les 10 millors del món, hi ha d’altres prestigioses publicacions especialitzades com la British Columbia Bike Race (Canadà), la Moab Epic Mountain Bike Adventure Race (Utah, EE.UU.), la Ruta de los Conquistadores (Costa Rica), la Yak Attack (Nepal), la Crocodile Trophy (Austràlia), la Absa Cape Epic MTB Race (República de Sudàfrica), la Mongolia Bike Challenge (Mongòlia), la Bike Transalp (Àustria, Suïssa i Itàlia) i la Iron Bike (Itàlia), que també consideren que la Transpyr ha de ser-hi entre el Top 10 mundial de les millors proves ciclistes.

400 participants és el límit establert per l’organització

Per al regidor de Turisme, aquest ressò mediàtic que té la Transpyr “suposa una injecció en l’activitat hotelera de la Vila, per acollir als 400 participants i familiars, i demostra que Roses és una destinació turística d’alta qualitat en totes les seves vessants, com pot ser la cultural, la patrimonial o en aquest cas, l’esportiva”.

Carles Pàramo va destacar que “la Transpyr va apostar per Roses per fer la sortida, i l’Ajuntament vam apostar per la Transpyr com una aposta de futur, perquè el primer any, al 2010 van ser 80 participants i enguany ja són 400 que venen pel prestigi i reconeixement de la prova”.

Són 400 participants i ja no seran més, perquè com va assenyalar Oriol Sallent, “si es vol mantenir la qualitat d’organització envers els ciclistes, i la seva seguretat, 400 ciclistes és el límit”.

Les 7 etapes de la Transpyr Coast to Coast 2017:

  • Roses-Camprodon (11 juny),
  • Camprodon-La Seu d’Urgell (12 juny),
  • La Seu d’Urgell-El Pont de Suert (13 de juny),
  • El Pont de Suert-Ainsa (14 juny),
  • Ainsa-Jaca (15 juliol),
  • Jaca i Burguete-Roncesvalles (16 juny)
  • Roncesvalles-Hondarribia (17 juny).