Un centenar de persones participen en el 9è Tast d’alçada de vins DO Empordà al cim del Puigmal

La DO Empordà al cim del Puigmal

Un centenar de persones van pujar al cim del Puigmal per portar el vins de la DO Empordà a gairebé 3.000 metres d'altitud

El Consell Regulador de la DO Empordà, el Centre Excursionista Empordanès, l’Associació Excursionista Cabirols Roses i diversos cellers van organitzar la iniciativa

Acompanyats pel bon temps durant tota la jornada, més d’un centenar de persones van participar aquest diumenge en el 9è Tast d’alçada de vins DO Empordà al Puigmal. Puntualment a un quart de deu del matí, els assistents van sortir del Coll de Fontalba en direcció al Puigmal. Tres hores més tard, els participants van arribar al cim on va tenir lloc el tradicional tast de vins. En aquesta ocasió es van poder tastar els vins dels cellers AV Bodeguers, Celler Arché Pagès, Celler Brugarol, Mas Llunes, Oliveda i Vinyes dels Aspres. Després del tast, els assistents van iniciar el descens que va posar el punt i final a l’activitat. 

La iniciativa té per objectiu situar els vins empordanesos al sostre de les comarques gironines, a gairebé́ 3.000 metres d’altitud. Un gest simbòlic que vol posar de manifest l’esforç̧ dels productors empordanesos per millorar els seus vins i la intenció́ de situar-los el més amunt possible. El consell regulador empordanès i els cellers participants han organitzat l’activitat amb la col·laboració́ del Centre Excursionista Empordanès i l’Associació́ Excursionista Cabirols Roses.