Mes de paraules

Un oli de Roses, de nom ‘Naia’, obté el segell de qualitat Girona Excel·lent

Oli 'Naia' de Roses Girona Excel·lent
Adelina Parada amb l'oli 'Naia', que ha obtingut el segell de qualitat de Girona Excel·lent

És un oli d’oliva verge produït per Bistro Bodega Gozos Mundanos de Roses

Oli 'Naia' de Roses Girona Excel·lent
Adelina Parada amb l’oli ‘Naia’, que ha obtingut el segell de qualitat de Girona Excel·lent

Bistro Bodega Gozos Mundanos de Roses fa quatre anys que produeix oli “amb l’objectiu d’aconseguir un producte excel·lent, i després d’aquest temps vam decidir presentar-lo a Girona Excel·lent en creure que enguany havíem assolit un oli de qualitat suficient per obtenir una bona puntuació en aquests premis de Girona Excel·lent”, ha destacat la gerent de Gozos Mundanos, Adelina Parada.

Un oli que porta per nom ‘Naia’, perquè “quan vam començar amb la producció d’oli estava embarassada de la meva filla, que és diu Naia”, ha explicat Parada, que destaca que “per la zona en la que estem és un oli molt especial, ja que té un color molt verd i viu, sent també especial a nivell químic i tecnològic, ja que aquest oli surt d’unes oliveres de la varietat arbequina situades entre Pedret i Marzà i Peralada, fent-se la molturació en un molí petit, però molt modern que hi ha a Esponellà, a prop de Banyoles”.

Haver obtingut el segell de qualitat agroalimentari Girona Excel·lent, suposa per la gerent de Gozos Mundanos “donar a conèixer del nostre projecte, així com posar en valor els productes de qualitat que es produeixen a la nostra comarca”. Una posada en valor que Gozos Mundanos ja va fer amb la gastronomia guanyant el vot popular de la III Ruta de les Tapes.

La producció de l’oli Naia ha estat de 1.600 litres.

En total han estat 4 olis de la comarca de l’Alt Empordà els que han obtingut el segell de Girona Excel·lent

Cal destacar que a part de l’oli ‘Naia’, tres olis més de l’Alt Empordà han estat distingits amb el segell de qualitat agroalimentari Girona Excel·lent, Dos d’ells han estat produïts per Oli de Ventalló i el tercer pel Celler Empordàlia.