Mes de paraules

Unes 145.000 tapes es van servir durant a la III Ruta de les Tapes de Roses

III Ruta de les Tapes de Roses
Un moment de la reunió per valorar la III Ruta de les Tapes de Roses

La  III Ruta de les Tapes de Roses supera, amb 65.000 degustacions més, l’èxit de l’any passat

 III Ruta de les Tapes de Roses
Un moment de la reunió per valorar la III Ruta de les Tapes de Roses

Durant la reunió que va  mantenir ahir dimarts el regidor de Promoció Econòmica i Turisme de Roses, Fèlix Llorens, amb els restauradors per tal de fer una valoració de la III Ruta de les Tapes, va desvetllar que “durant els 10 dies en els que es va desenvolupar es van servir unes 145.000 tapes”.

Llorens va dir que “en total es van dipositar a les urnes 4.839 butlletes, el que significa 43.551 tastos, però preguntant a la majoria dels restauradors quantes van servir ens surt unes 145.000 degustacions, tot i que és una xifra que l’hem valorarada pel baix, així que podria ser moltes més”.

Amb aquestes xifres a la mà vol dir que són 65.000 degustacions més que l’any passat, quan es van servir unes 80.000, tot i que ja era d’esperar en haver-hi 20 establiments de restauració més que l’any passat que hi ha participat, superant d’aquesta manera amb escreix l’èxit de la passada edició.

La gran quantitat de tapes servides en la III Ruta de les Tapes ha estat valorat per Llorens “molt positivament, perquè vol dir la gran quantitat de gent, tant del poble, com de la comarca i de fora que ha descobert la gastronomia de Roses, pèr tant l’objectiu d’aquesta iniciativa, que és promocionar, precisament, la gastronomia de Roses, s’ha complert, per tant, és un model d’èxit que continuarà”.

Una copa única serigrafiada amb la línia de servei

Entre les propostes que han fet els restauradors al regidor per a la propera edició de la Ruta de les Tapes “és que tots els restaurants tinguin la mateixa copa serigrafiada amb la línia de servei per a que els clients sàpiguen la quantitat justa de beguda que se serveix”, va apuntar Llorens.
Una proposta llençada pels mateixos restauradors en tenir coneixement, com es va esmentar a la reunió, que “alguns posaven un dit de beguda, cadascú pot fer el que vulgui per promocionar-se, però servint una quantitat tant minsa de beguda el que fa és perjudicar al sector de la restauració de Roses en general”, van dir alguns dels assistents a la reunió.

Un altre punt que van posar sobre la taula els restauradors, donada la gran quantitat d’establiments participants, va ser fer-ho dos cops a l’any amb la meitat de restaurants, tot i que es va desestimar “perquè no sabem quants s’hi apuntaran, per la qual cosa seria molt difícil preveure l’organització i al final s’ha arribat a la conclusió que, com totes les bones festes, aquestes passen un cop l’any”, va assenyalar el regidor de Promoció Econòmica i Turisme.

La millor tapa del jurat popular i la millor tapa del jurat professional se sabrà aquest diumenge 29 d’abril  

Durant la V Mostra de Vins DO Empordà, que se celebrarà aquest diumenge, 29 d’abril, es desvetllarà quina és la millor tapa de la III Ruta de les Tapes escollida pels mateixos participants, i quina és la millor tapa, segons el jurat gastronòmic professional, que ha estat la novetat d’enguany
Entre totes les butlletes dipositades a les urnes s’escollirà una a l’atzar que tindrà un àpat àpat per a dues persones en un dels 71 establiments participants a la tercera edició de la  Ruta de les Tapes.