Viñales guanya a Le Mans en un final èpic amb Rossi i es posa líder del mundial

Maverick Viñales
Maverick Viñales al circuit de Le Mans

Maverick Viñales torna a triomfar a Le Mans, circuit on va guanyar la seva primera carrera del mundial amb només 16 anys

Maverick Viñales al circuit de Le Mans, on ahir va guanyar per tercera vegada al mundial de motociclisme

Ho va tornar a fer, i ja van tres. Maverick Viñales va aconseguir la seva tercera victòria en el circuit francès de Le Mans. I ahir ho va fer en un final èpic contra el seu veí de box i company d’equip en Yamaha, Valentino Rossi.

Només posar-se el semàfor en verd el pilot local, Johann  Zarco, amb una Yamaha satèl·lit es va posar líder de la prova, amb el deliri dels seus compatriotes. Viñales no el va perdre de vista la seva roda en cap moment i a la volta 7 el pilot rosinc es posava per davant per comandar la prova.

I amb Maverick primer, Zarco segon i Rossi tercer es va arribar a la volta 22, a sis del final, quan l’italià va avançar al francès i es va anar en busca i captura del rosinc. I Rossi va aconseguir avançar a Viñales en la 25. Llavors, tots dos van protagonitzar un frec a frec fins arribar a l’última volta, quan Maverick va aconseguir posar-se líder. Va ser doncs quan la italià, cegat pel seu ímpetu de guanyar al seu company de box v va caure a dos corbes del final deixant-li la victòria en safata al pilot rosinc, que va estar acompanyat en el podi pel francès Zarco i el català Dani Pedrosa, que amb la seva Honda va protagonitzar la remuntada del dia després d’escalar de la 13ª posició a la tercera.
Marc Márquez, un dels principals rivals del rosinc per conquerir el títol, també caure a meitat de la cursa, situant-se a 27 punts de Maverick, el qual comanda la general amb 85, 17 més que el segon, Pedrosa, i 20 per sobre de Rossi, tercer en la taula de punts.

Le Mans, el circuit de la sort de Maverick

La relació d’amor entre l’actual pilot de Yamaha, Maverick Viñales, i el circuit francès de Le Mans, es va iniciar ara fa 6 anys, quan el pilot rosinc amb només 16 anys va aconseguir la seva primera victòria en el mundial de motociclisme quan corria en Moto 3.
Dos anys més tard, al 2013, aquesta relació va arribar al seu punt àlgid en aconseguir Viñales el seu primer primer ‘hat trick’ (pole, volta ràpida i victòria) de la seva carrera com a pilot.

Le Mans és, sens dubte, un circuit que li dóna sort, com ell mateix va reconèixer l’any passat quan en aquest mateix circuit va pujar per primera vegada a un podi de Moto GP amb la seva Suzuki.

I sort no, sinó el seu talent sobre la moto, el que li va portar ahir a Maverick Viñales aconseguir una nova victòria al circuit de Le Mans amb el premi afegit de recuperar el liderat de Mot GP.