Mes de paraules

Xavi Llamas, abonat al podi, fa segon a la TransGavarres de 60 km de Girona

Xavi Llamas
Xavi Llamas al segon esglaó del podi

El corredor del Club Atletisme Roses, Xavi Llamas, fa segon a la Cursa de Muntanya de Girona, la Ultra Trail Trans Gavarres, competició emmarcada en les Fires de Sant Narcís de la capital gironina

Xavi Llamas

60 km. De Palamós a Girona. Per muntanya. És la Ultra Trail TransGavarres, la cursa de muntanya per excel·lènicia de Girona. I a la sortida de Palamós es van presentar tres corredors del Club Atletisme Roses, Xavi Llamas, Dani Navarro i Blas Martínez. El primer d’ells, Llamas va prendre part amb l’objectiu de pujar al podi, i Navarro i Martínez de fer un bon paper.
Pujar al podi en una prova tan exigent i amb la competència de corredors qualificats i molt experimentats en aquest tipus de cursa, com el gironí Toti Bes, no és una tasca fàcil, per això en les setmanes anteriors, Xavi Llamas, patrocinat per la Fundació Alchimia, va participar a la mitja marató CATcursa de Torroella de Montgrí, on va fer  tercer, i a la mitja marató Tramun Trail de l’Escala, on va quedar segon, com a mena de preparació Dues proves pertanyents a la Lliga Trail de Montgrí i que per a en Xavi el va servir, bàsicament “per preparar de forma adequada aquesta TransGavarres de Girona”.

D’entre el centenar d’atletes que van prendre la sortida, sis es van destacar de la resta a partir del quilòmetre cinc. Al quilòmetre 20 va haver un canvi de ritme i Toti Bes, Roberto Sancho, que finalment seria el guanyador, i Xavi Llamas es van escapolir de la resta.
Cinc quilòmetres després “vaig començar a tenir rampes a les cames i no vaig poder seguir el ritme del altres dos”, assenyala Xavi. Així, va començar una altre cursa pel corredor rosinc, ara en solitari. No el perseguia de prop cap atleta, per tant el tercer lloc del podi el tenia assegurat, “però va ser al quilòmetre 40 quan em van dir que anava segon, perquè en Toti, que s’havia escapolit de Sancho, es va perdre”, explica Xavi.

Finalment, l’atleta rosinc va creuar la línia d’arribada en segona posició amb un temps de 5 hores 21 minuts i 14 segons, a més de 9 minuts del guanyador.

Per la seva part, Dani Navarro va entrar a meta en una més que meritòria 35ena posició, amb un temps de 7 hores 19 minuts i 3 segons, i Blas Martínez, que es va enfonsar als quilòmetres finals realitzar un temps 8 hores, 17 minuts i 14 segons per classificar-se en la 63ena posició.

Una cursa de muntanya de Girona, la TransGavarres, molt dura i tècnica que va servir als atletes del Club Atletisme Roses per acomiadar la temporada.