Xavi Llamas, és profeta a la seva terra i guanya la Trail Terra de Comtes i Abats de Ripoll

Xavi Llamas
Xavi Llamas alça els braços com a guanyador de la Trail Terra de Comtes i Abats de Ripoll

Adán Casado, que va participar a la prova de 26 km d’aquesta Trail Terra de Comtes i Abats, va assolir el quart lloc

Xavi Llamas
Xavi Llamas alça els braços com a guanyador de la Trail Terra de Comtes i Abats de Ripoll / Foto: Josep Maria Montaner/NacióMuntanya.cat

Xavi Llamas, establert a Roses des de fa molts anys i finalista als guardons de la III Nit de l’Esport de la Vila Rosinca, va néixer a Sant Joan de les Abadesses, a 10 km de Ripoll, localitat on es va disputar ahir la segona edicióTrail Terra de Comtes i Abats.

Una prova en la que se celebren tres maratons de muntanya de 13, 26 i 65 km i en aquesta última és on va participar Llamas per assolir el triomf amb 12 minuts de diferència sobre el segon classificat, Pau Zamora.

Llamas, del Club Atletisme Roses que corre patrocinat per Sports HG i Alchimia, no tenia previst participar en aquesta Trail, “sinó en la ‘d’avui de Puigsacalm Extrem de Sant Esteve d’en Bas, però es va suspendre i com aquí també em van convidar a córrer, vaig venir”.

La cursa va començar amb “un ritme molt ràpid, com si fos una cursa de pocs quilòmetres i es van quedar al capdavant 6 corredors, però anava, com és diu en ciclisme, a roda, resevant tota l’estona”, destacant que al quilòmetre 7 es va veure un incident per culpa d’un problema de marcatge, que ha suposat que els corredors tallessin fins a set quilòmetres de recorregut.

I el grup de 6 atletes comandava la cursa fins que ha arribat al primera pujada forta de la cursa, on s’ha fet una selecció de només 2 atletes liderant la prova com a conseqüència de la retirada per un problema en un peu del principal favorit i guanyador de la primera edició, Gerard Morales, i que els atletes han decidit forçar el ritme.
I els dos corredors que es van quedar liderant la prova van ser Xavi Llamas i Pau Zamora, “el qual a les pujades em deixava enrere, però quan arribava el pla el tornava a agafar”.

Així, fins que van arribar al km 45 de la Trail, a la població de Gombrèn, “on tenia previst atacar”, en Xavi va escapolir-se en solitari per creuar la meta amb un temps de 6 hores i 22 minuts, 12 menys que el segon classificat, Pau Zamora, que en va fer 6 hores 34 minuts.
Amb aquesta victòria en Xavi Llamas va ser profeta a la seva terra, a casa seva.
La TransGavarres de 65 Km de les Festes de Sant Narcís de Girona serà la propera i última cursa de muntanya de la temporada en la que té previst participar l’atleta rosinc.

Adán Casado s’ha de conformar amb el pitjor lloc, el quart

Adán Casado
Adán Casado durant la Trail Terra de Comtes i Abats de Ripoll / Foto: Josep Maria Montaner/NacióMuntanya.cat

L’atleta del Club Atletisme Roses, Adán Casado, tot i que corre amb els colors de l’AE Matxacuca, també va presentar-se a Ripoll per participar a la Trail de 26 quilòmetres. A l’igual que en la prova reina, en aquesta els participants “van sortir molt ràpids aprofitant els primers quilòmetres eren planers, “i em van agafar molt en fred i se’n van escapolir uns quants”, va dir Casado un cop finalitzada la cursa. Una prova en la que va anar de menys a més fins al punt d’avançar corredors fins arribar al quart lloc, “sí, als darrers 10 quilòmetres vaig forçar el ritme per intentar fer podi, però el mateix va fer el que anava tercer, i tot i que vaig retallar-li no va ser suficient per obtenir el premi del podi”.

Tot i això, Adán no es va mostrar descontent amb aquest quart lloc, reconeixent que “està bé, perquè és el nivell que tinc ara i no hi ha més. El podi hauria estat un premi i no ha pogut ser. Però ja arribarà”.

Un podi que podria arribar a la TransGavarres de 18 km de Girona si finalment es decideix a participar, la qual cosa, en aquests moments “no ho tinc clar”.