Xavi Llamas fa segon al 1er Km Vertical de Maçanet de Cabrenys

Km Vertical de Maçanet de Cabrenys
Xavi Llamas al segon esglaó del podi

Xavi Llamas i Carles Aguilar han estat els dos corredors del Club Atletisme Roses que han participat en aquesta novadora cursa

Xavi Llamas, del Club Atletisme Roses, i que corre sota el patrocini de la Fundació Alchimia i Team SportHG, no baixa del podi en totes les proves de muntanya en les quals participa.
En el darrer any només en dues curses va quedar més a vall de la tercera posició. La primera va ser al juliol de l’any passat i la segona en aquest mes de febrer.
Llamas ha quedat subcampió avui, però, en aquesta ocasió ha estat molt diferent pel que respecta al recorregut, ja que no es tractava d’una marató, a les quals està acostumat a disputar l’atleta rosinc, sinó que ha estat una cursa molt més curta. Només 6,1 km. Això sí, amb un desnivell de 1.000 metres.

Xavi Llamas ha disputat el 1er KM Vertical de Maçanet de Cabrenys organitzat per diferents entitats del municipi i la col·laboració de l’Unió Excursionista Llançanenca, organitzadora de la Marxa 24 hores del Cap de Creus.
Aquesta prova és un format de cursa de muntanya que està en una clara expansió al sud d’Europa, i en la qual els 48 atletes participants han hagut d’afrontar el repte de córrer en pujada 6 km i 100 metres, els que separen Maçanet de Cabrenys, de 370m a nivell del mar amb l’arribada situada al punt denominat El Moixer a 1450m, que alhora és també és el segon punt més alt de la comarca.

I en Xavi ha sortit “a fons, perquè és la manera d’afrontar una cursa d’aquest tipus i he anat tercer fins que faltaven 50 metres. Llavors encara he forçat el ritme un xic més i he aconseguit entrar en segona posició”, creuant la línia de meta amb un temps de 54 minuts i 11 segons,  1 minut  i 5 segons més que el guanyador, Aleix Fàbregas.

El Km Vertical de Maçanet de Cabrenys en un punt més en la preparació de l’atleta rosinc pel seu gran objectiu, la Transvulcània de l’illa de La Palma de Gran Canaria que es disputarà al mes de maig. Abans però, Xavi Llamas intentarà diumenge vinent, 4 de maig, revalidar el campionat de Catalunya de Curses de Muntanya que va aconseguir l’any passat, i que es diputarà a la comarca que el va veure néixer, el Ripollès.

Carles Aguilar finalitza la prova allunyat dels llocs capdavanters

Xavi Llamas i Carles Aguiar abans de la cursa

L’atleta del Club Atletisme Roses, Carles Aguilar, també ha volgut participar en una prova extrema com la del Km Vertical, tot i que després d’haver estat aturat més d’un més a causa de la seva estrenada partenitat, la seva preparació no arribava al nivell de la que actualment atresora en Xavi. Això i el fet que la nit d’ahir dissabte plogués “va provocar que el recorregut estigués ple de fang i al ser una pendent pronunciada, relliscava molt”, va dir Aguilar un cop finalitzada la cursa.
Així, els jove atleta rosinc ha invertit un temps d’1 hora, 28 minuts i 18 segons, allunyat dels primes classificats.