Xavi Llamas fa segon a la marató Hivernal de Campdevànol preparant la TransGranCanària

Marató Hivernal de Campdevànol
Xavi Llamas, Juan Hornos i Dani Moreno abans de disputar la marató de muntanya

L’atleta rosinc està portant una preparació molt metòdica de cares a participar a la Ultra Trail TransGranCanària

Xavi Llamas en l’ascensió d’una muntanya durant la Marató Hivernal de Campdevànol

Xavi Llamas, atleta de Roses que corre amb els colors de Team Sports HG dins el club Putus Senglars Rosincs de curses de muntanya es va marcar un objectiu per aquesta temporada, participar en la TransGranCanària, UltraTrail de 125 km que transcorre per la segona illa més gran de les Canàries, Las Palmas de Gran Canària.

I amb aquest objectiu va prendre la sortida al 17 de gener en la primera cursa de la temporada, la Mitja Marató de l’Albera, a Llançà, una prova en la que acostuma a no baixar del podi. En aquesta ocasió, però va quedar cinquè. Una vintena de dies després, al 7 de febrer, va disputar la Trail de Rocacorba de 30 km, i va fer setè. Un cinquè i setè lloc gens habituals en Llamas quan hi participa en una cursa, ja que no acostuma a baixar del podi, però que en aquestes dues ocasions té un motiu justificat, “tot i que sempre surto a guanyar, el principal objectiu en aquestes dues proves era evolucionar en la meva preparació per estar en forma i en la millor condició física possible a la Ultra de Gran Canària”, ha manifestat en Xavi.

I amb aquesta idea diumenge es va presentar a Campdevànol per disputar la Marató Hivernal. Una cursa que ja va disputar l’any passat guanyant en la seva categoria, fent un quart lloc absolut. I enguany es va prendre aquesta cursa com “una prova per veure com estic físicament per a la TransGranCanària i el resultat ha estat molt positiu”, ha afirmat el corredor rosinc.

Tot just donar-se el tret de sortida es va fer un grupet de 6 corredors, escapolint-se un d’ells en els primers quilòmtres. Llamas es va quedar amb la resta d’atletes d’aquest grupet, fins que a la primera muntanya que va pujar, a 2.000 metres d’alçada, “un va canviar el ritme i només el vaig poder seguir jo”. I tots dos van marxar junts fins a meta, entrant en segona posició Xavi Llamas amb un temps de 4 hores i 33 minuts.

Els rosincs Dani Navarro i Juan Hornos també van participar amb diferent sort

Xavi Llamas, Juan Hornos i Dani Navarro abans de disputar la marató de muntanya

Dos integrants del Putus Senglars Rosincs, Dani Navarro i Juan Hornos van acompanyar a Xavi Llamas fins a Campdevànol per participar a la Marató Hivernal. I diferent sort van tenis els dos atletes. Navarro es va haver de retirar a mitja cursa per culpa d’una gastroenteritis que arrossegava des d’un parell de dies abans i, en canvi, Hornos, en la primera marató de muntanya que disputava va aconseguir finalitzar-la, tot i que lluny dels llocs capdavanters, tot i que la classificació per ell era el de menys, ja que es va marcar l’objectiu d’acabar una marató de muntanya en la seva estrena. Un objectiu que va complir amb escreix.

Xavi Llamas viatja a la Palma de Gran Canària a disputar una Ultra Trail de 83 km

A Xavi sembla que li agafat el gust a córrer a les Illes Canàries, ja que durant dos anys, 2013 i 2014, ja va participar a la Ultra Marató TransVulcània, de 73 km, que transcorre per la Illa Santa Cruz de La Palma. Enguany però ha decidit canviar d’illa, se’n va a Las Palmas de Gran Canària per disputar una prova encara més dura que la Transvulcània.

I per aquest motiu, dimecres vinent en Xavi Llamas viatjarà fins a les Illes per tal de disputar el cap de setmana del 5 i 6 de març la Ultra Trail TransGranCanària, que consta de 83 km de recorregut amb 8.000 metres de desnivell positiu, i per la qual s’ha estat preparant des que va començar la temporada de curses de muntanya.

“Vaig preparat i amb ganes” ha manifestat el corredor rosinc, el qual s’ha marcat un objectiu si més no ambiciós, ja que “si pot ser fer podi, però clar, sóc conscient que ve molta gent de fora, ja que la cursa és d’abast internacional, per tant si aconsegueixo entrar entre els 10 primers ja estaré content, però l’objectiu és fer podi”.

Donat el seu currículum des que es dedica a les curses de muntanya, un currículum que el va portar a guanyar el premi de Millor Esportista de Roses de l’Any al 2014, si Xavi Llamas diu que el seu objectiu és fer podi… Si no l’aconsegueix, estarà a prop.