Xavi Llamas fa segon a la marató de la Trail Cap de Creus

Trail Cap de Creus
Xavi Llamas durant la marató de la Trail Cap de Creus 2016 / Foto: arxiu

Un total de 12 atletes rosincs van participar a la Trail Cap de Creus destacant a part de la segona posició de Llamas, la novena d’Héctor Pérez a la distància curta

Xavi Llamas durant la marató de la Trail Cap de Creus

En Xavi Llamas, atleta rosinc del Team SportHG-AML i Fundació Alchimia no tenia previst participar aquest any a la marató de la Trail Cap de Creus, però va decidir corre-la després de l’abandonament prematur que es va veure obligat a fer per problemes estomacals a la segona prova de la Spain Ultra Cup, la Penyagolosa Trail de 118 km, disputada el dia de Sant Jordi a Castelló de la Plana.

Va decidir corre-la i va pujar al podi. “Sí, amb l’experiència de l’any passat que vaig sortir molt fort i després al final el vaig pagar, enguany l’he a l’inrevés, vaig sortir tranquil, a reservar, la gent s’anava però jo tranquil perquè volia arribar al últim tram de la cursa amb forces”, va dir en Xavi.

I així va ser, a mesura que passaven en Xavi va començar a avançar atletes, i al passar per Cadaqués ja anava quart amb el tercer classificat a un minut per davant d’ell, al qual el va agafar i passar a Cala Jóncols. Ja només quedaven dos corredors per davant d’ell. Al que anava en segona posició el va passar a Cala Montjoi, “els dos corredors que hi havia passat estaven fosos, ja que els va passar el que a mi l’any passat, van sortir massa ràpids al principi”, va dir Llamas, que va entrar en segon lloc per la línia d’arribada sense que en cap moment es plantegés atacar al líder des de, ja que des de Montjoi quedaven menys de 10 quilòmetres, i el líder i a posteriori guanyador, Marc Caros, es trobava a més de 5 minuts de distància.

Un segon lloc aconseguit per Llamas amb un temps de 3 hores, 37 minuts i 5 segons que va deixar a l’atleta rosinc “molt content perquè no m’ho esperava aquest segon lloc perquè en aquesta cursa ve gent molt bona, però sobretot content perquè vaig acabar bé de forces, va ser una cursa molt treballada a nivell tàctic i mental, i em va sortir bé”.

Assenylar que degut a la forta tamuntana l’organització va retallar uns 23 quilòmetres de cursa, evitant el tram de Sant Pere de Rodes.

Hèctor Pèrez novè a la Trail

Alguns dels atletes rosincs que van participar a la Trail Cap de Creus

La Trail Cap de Creus és un prova que contempla dues distàncies, la trail de 23 km, on els atletes van sortir des del Pavelló d’Esports de Roses a les 8 hores, i la marató de 42 km, que ho van fer una hora després. I si en aquesta darrera només va participar Xavi Llamas com l’únic atleta rosinc, a la primera ho van fer un total de 11 corredors de Roses, entre dones i homes, dels quals s’ha de destacar la novena posició final d’Hèctor Pérez dels Senglars Cabirols, amb un temps de 2 hores 6 minuts i 51 segons, a poc més de 8 minuts del guanyador Marc Trasserra.

La resta de corredors rosincs participants a la Trail Cap de Creus van ser els següents: