Inici Actualitat 14 nedadors del Club Triatló Roses disputaran el campionat nacional de natació...

14 nedadors del Club Triatló Roses disputaran el campionat nacional de natació escolar de Catalunya

Foto de família dels esportistes, tècnics i directva del Club Triatló Roses

Amb aquest campionat el Club Triatló Roses dóna per finalitzades les competicions amb l’objectiu d’inscriure’s a la Federació Catalana de Natació per la temporada vinent

Foto de família dels esportistes, tècnics i directva del Club Triatló Roses

14 nedadors del Club Triatló Roses s’han classificat, en diferents proves i categories, entre els millors de Catalunya, per acudir al Campionat Nacional Escolar de Catalunya que se celebrarà aquest diumenge, dia 5 de juny, a El Vendrell, Tarragona.

Un campionat al qual han accedit “pels bons resultats aconseguits en proves anteriors”, va dir en Joel Gálvez, jove nedador del Club, i que aniran, sobretot “a rebaixar les meves marques”, va dir Àlex Tena. Un objectiu que també va desitjar el jove Joel i el grup de 8 nedadors masculins que viatjaran aquest diumenge a Tarragona, els quals des que van conèixer la noticia s’entrenen amb molta més il·lusió i motivació per tal d’arribar en les millors condicions a la cita.

I si motivats estan els nedadors, iguals d’il·lusionades per participar en aquest campionat de Catalunya de natació estan les 6 noies, que també aniran a Tarragona amb l’objectiu, igual que els nois “de rebaixar les nostres marques”, van dir la Joana Pagés i la Mar Cortés, a les quals els hi agrada molt nedar, com a la Marian Fernández “perquè et permet, mentre està a la piscina, desconnectar de tot”.

Per a alguns d’aquests nedadors i nedadores, que van des de la categoria Benjamí fins la Juvenil, és la primera vegada que participaran en uns campionats a nivell de Catalunya.

La majoria d’ells van començar a nedar l’any passat amb l’Ivan Martín, entrenador nacional de natació, que provinent de Bilbao ha fet millorar les marques de tots ells fins aconseguir, per exemple, en la darrera competició que van anar, la Final Territorial de Natació Escolar de Girona, un total de 35 medalles.

Medalles de les quals també ha tingut a veure Jaume Pujol, un jove rosinc al que participa en els campionats universitaris i que buscant entrenador per preparar-se es va trobar amb Martín i el Club Triatló, “i ara donada la diferència d’edat que tinc amb els altres nedadors del club sóc el veterà. Al principi em guanyaven ells, però ara sóc jo el que fa millors temps, però això no és important, el que importa és que ells em motiven a mi per millorar, i jo a ells per aconseguir millors marques”, ha dit Pujol.
Aquest jove considera que està molt bé la creació del Club Triatló, “feia falta a –Roses perquè hi ha gent que fa atletisme i altre ciclisme, però no havia gent que nadés i aquest club satisfà les tres demandes alhora”.

El Club Triatló Roses serà l’any vinent una entitat més de la Federació Catalana de Natació

El Club Triatló Roses és una entitat esportiva molt jove, ja que es va crear a mitjans de desembre de l’any passat, quan un grup de pares i mares de Roses van creure en el projecte d’Ivan Martín, un tècnic titulat i amb el qual els esportistes del club “estan assolint uns resultats en els duatlons i triatlons en els que hi participen que no ens esperàvem que fossin tant bons”, ha afirmat el president del Club Triatló Roses, Josep Gálvez. Resultats que s’assoleixin gràcies “a la dedicació dels nois i noies que dediquen el seu temps a entrenar-se, i la disciplina imposada per l’entrenador, disciplina estricta però a la vegada molt proper als nedadors i nedadores, que fa que creguin amb ell”.

I segons el president “el projecte del Club és a llarg termini, de futur, on els nens i nenes creixin amb ell”. I aquest projecte passa perquè “l’any vinent volem inscriure’ns a la Federació Catalana de Natació per poder participar a la Lliga Catalana”.

Els nedadors i nedadores del Club Triatló Roses dediquen entre 1 hora i mitja i dures hores, de dilluns a divendres, a entrenar-se a la Piscina Municipal sota les ordres d’Iván Martín.

Nedadors i nedadores que competiran aquest diumenge, amb la categoria i les proves  que disputaran:

 • Julia Ruiz (Benjamí): 25 esquena i 25 braça.
 • Joana Pagès (Aleví): 50 esquena i 50 crol.
 • Sira Cortés (Aleví): 50 papallona i 50 braça.
 • Zakaria Aatani (Aleví): 50 esquena i 50 crol.
 • Marina Fernández (Infantil): 100 esquena i 100 crol.
 • Joel Gálvez (Infantil): 100 papallona i 100 esquena.
 • Alex Tena (Infantil): 100 papallona i 100 esquena.
 • Joel Broch (Infantil): 100 braça i 100 crol.
 • Pablo García (Infantil): 100 papallona i 100 crol.
 • Mar Cortés (Cadet): 100 papallona i 100 crol.
 • Mireia Ayter (Cadet): 100 papallona i 100 crol.
 • Aleix Soler (Cadet): 100 braça i 100 crol.
 • Mario García (Cadet): 100 papallona i 100 crol.
 • Anna Cusí (Juvenil): 100 braça.

A més, participaran en els relleus infantil i cadet de 4×50 crol.

Assenyalar que l’única nedadora que es guanyar participar  per la seva marca en aquesta a la Final Territorial, la Judit Tena, no acudirà a la cita, perquè pertany a la categoria  prebenjamí, la qual no competeix en finals nacionals.

Exit mobile version