2014, any de ‘Moebius por el Mundo’ passant per Roses

Manuel Rubio amb l'alcaldessa de Roses, Montse Mindan i la presidenta de l'Associació Catalana de Moebius, Anna Mª Expósito

Manuel Rubio és una persona solidària que donarà al volta al món per tal de donar a conèixer la Síndrome de Moebius

Moebius Por el Mundo
Manuel Rubio amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, i la presidenta de l’Associació Catalana de Moebius, Anna Mª Expósito

A Manuel Rubio a Roses no el coneix ningú excepte les persones que a l’octubre passat van assistir a la Festa Moebius celebrada el passat mes d’octubre a l’envelat de la plaça Frederic Rahola.
Manuel és un pare de família de 44 anys, resident a Collbató, un poble al costat de Barcelona, amb un feina com “quasevol altre”, i que des de sempre l’ha agradat intervenir “per ajudar en tots els esdeveniments solidaris que s’han fet al llarg de la meva vida”, i arran d’una concentració de motos que es va fer a benefici de la Fundació Moebius “vaig conèixer una gent meravellosa que lluita per difondre aquesta malaltia desconeguda i recaptar diners per ajudar a la gent que la pateix, i de mica en mica”, va remarcar Rubio, me’n vaig anant involucrant en la seva causa”.

Manuel Rubio amb la seva moto davant de l’Ajumtament de Roses

Es va involucrar de tal manera fins al punt de proposar fer alguna cosa més pels malalts i familiars que conviuen amb la Síndrome de Moebius, “i vaig decidir intentar donar a conèixer al major número possible de persones què és la malaltia de Moebius”, i, per això, va decidir recórrer el món a sobre de la seva moto, una Trail de gran cilindrada. Una volta al món que té previst iniciar el 8 de juny de 2014 i que recorrerà, en primer lloc, totes les Fundacions i Associacions de Moebius d’Espanya, per passar després a Portugal, França, Itàlia, Bèlgica i Alemanya.
Després deixarà Europa per viatjar al continent americà on visitarà les entitats de Moebius de Washington, als Estats Units, per baixar tot seguit, fins a Mèxic, i creuar tota centreamerica passant per Guatemala, Hondures, Nicaragua, Costa Rica, Panamà, i des d’aquí als segënts països del Sud d’Amèrica: a Veneçuela, Colòmbia, Equador, Perú, Bolívia, Argentina, Paraguai, Brasil, Uruguai i, possiblement Xile, tot i que encara la visita a aquest país està per confirmar.
Com tampoc ho està que pugui viatgar pels altres continents on hi afectats per la Síndrome de Moebius, com Àfrica i Oceania.
Manuel ens va explicar que per aconseguir arribar al major nombre de persones ho farà a través  “dels mitjans de comunicació i com cridar l’atenció dels mitjans? Doncs donant-les una notícia sucosa, com és uns persona que va a fer una viatge en solitari en moto arreu del món per donar a conèixer la malaltia”.

A hores d’ara Manuel Rubio ja ha contactat amb el 85 per cent de les Fundacions i Associacions d’arreu del món, i “de totes elles he rebut una resposta molt positiva quan els he explicat el projecte”, les quals organitzaran, va dir Rubio, “quelcom tipus d’esdeveniment durant la meva visita” amb l’objectiu de “donar la màxima cobertura mediàtica possible per arribar al màxim de gent”.

Manuel Rubio amb el rosinc Adam Jurado 

La durada d’aquest viatge està prevista, segons ens va comentar Manuel, en uns quatre mesos. Un viatge que Manuel s’està finançant de dues maneres. La primera per les aportacions voluntàries de les diferents d’Associacions d’Espanya, com la de 500 € que li va fer l’Associació Catalana de Moebius de la recaptació del Festival celebrat a l’octubre. I la segona mitjançant la compra d’unes adhesius creats per l’ocasió i la del conte ‘El osito Chemi del planeta Moebius’, així com els donatius que aporta la gent. Tot això a través de la pàgina web o bé simplement donat un donatiu a través del bloc moebiusporelmundo

Manuel Rubio també protagonitza juntament amb dos nens afectats amb la Síndrome de Moebius un anunci penjat a Youtube, i que us deixem aquí sota, per donar la màxima difusió possible del seu projecte i que la gent s’animi a col·laborar:

Exit mobile version