250 estudiants de 16 anys celebren el Dia d’Europa a Roses

Dia d'Europa

Dia d'EuropaDes de fa força setmanes tots els alumnes de 4t d’ESO de Roses estan reflexionant sobre la “ciutadania europea”, tema de l’Any europeu dels ciutadans 2013.

Unes reflexions que els joves alumnes de Roses faran públiques  durant la Jornada de celebració que es farà el divendres 10 de maig al matí, al Teatre Municipal de Roses, i està oberta al públic que hi vulgui participar.

El programa, que es pot consultar al web oficial de la Jornada , i inclou uns tallers d’alumnes de diferents centres sobre la pel·lícula “Welcome (Philippe Lioret, 2009, Premi Lux del Parlament europeu), activitats musicals originals, una conferència de la Sra. Saray Espejo, assessora del Parlament europeu, premis a les convocatòries fotogràfica “Joventut en moviment” i certamen de comunicacions sobre el tema “Què significa per a mi ser ciutadà europeu?”, exposicions acadèmiques, estrena d’un audiovisual, exposició de les activitats ciutadanes d’alumnes, una mostra artística, etc.

Aquestes setmanes l’alumnat està col·laborant amb el Banc dels Aliments, la Xarxa de Convivència, la Residència de gent gran, la Biblioteca pública, el servei educatiu de Càritas i els Donants de Sang. Ara reflexionen també sobre aquestes experiències ciutadanes.

L’acte compta amb el suport i la presència de l’alcalde Roses, Carles Páramo, del Director dels Serveis Territorials d’Ensenyament i del President del Consell Català del Moviment europeu, Sr. Joan Colom, i de la Sra. Laura Rahola, en nom de la Representació de la Unió europea a Catalunya i Balears.