A Roses s’impartirà aquesta tardor un Taller de Memòria a càrrec del Consell Comarcal

Tallers de Memòria i Gimnàstica a l'Alt Empordà

A Roses s’impartirà un Taller de Memòria

El Consell impulsa 43 de Tallers de Memòria i 10 de Gimnàstica a una trentena de municipis de l’Alt Empordà

Tallers de Memòria i Gimnàstica a l'Alt Empordà
A Roses s’impartirà un Taller de Memòria

Aquest mes de setembre es posa en marxa l’edició de tardor dels tallers memòria i els tallers de gimnàs per a gent gran a diferents municipis de la comarca. Aquests tallers, dirigits i impartits per professionals de l’àrea de Benestar del Consell Comarcal tenen com a finalitat promoure un envelliment actiu de la població de la comarca.

L’any 2017, 914 persones van participar en 93 tallers, organitzats en 40 municipis de l’Alt Empordà. Els tallers s’adrecen a les persones majors de 65 anys i es fan en els municipis que han sol·licitat aquesta activitat mitjançant el seu ajuntament. La finalitat d’aquestes activitats és treballar de forma íntegra l’estimulació de les capacitats físiques i mentals de les persones grans.

El taller de memòria facilita un entrenament de les capacitats que intervenen en la memòria i altres facultats mentals associades. Aquesta activitat consta de diferents sessions d’una hora setmanal. En alguns municipis se n’organitza més d’un degut a la bona demanda que tenen.

El taller de gimnàs té com a finalitat mantenir la forma física i promoure un envelliment saludable. Les activitats programades permeten mantenir i millorar les capacitats físiques, treballar la mobilitat, la força, la flexibilitat, la coordinació, l’equilibri i la respiració. El taller també facilita tècniques de relaxació i bons hàbits per prevenir lesions. El taller es duu a terme en diferents sessions d’una hora setmanal.

Aquesta tardor es faran 43 tallers de memòria als municipis següents: Albanyà, Avinyonet de Puigventós, Biure, Boadella, Cabanes, Cadaqués, Castelló d’Empúries, Colera, Darnius, l’Escala, el Far d’Empordà, Fortià, Garrigàs, la Jonquera, Lladó, Llers, Mollet de Peralada, Navata, Masarac, Peralada i Vilanova de la Muga, el Port de la Selva,  Rabós, Roses, Sant Climent Sescebes, Sant Miquel de Fluvià, Sant Pere Pescador, Santa Llogaia d’Àlguema, Siurana, Terrades, Vilafant, Vilamalla, Vila-sacra i Vilaür.

També s’han programat 10 tallers de gimnàs als municipis següents: Cantallops, Capmany, Darnius, Garrigàs, La Jonquera, El Far d’Empordà, Fortià, Palau de Santa Eulàlia, Pau i Vilaür.