“Aconseguir la tercera estrella Michelin és per a un xef com assolir el cim de l’Everest per un alpinista, el màxim”

Els xefs del restaurant Disfrutar, Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas, amb les tres estrelles Michelin / @disfrutarbcn

El restaurant Disfrutar de Barcelona, del xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i el rosinc Mateu Casañas obté la tercera estrella Míchelín, el màxim reconeixement que pot obtenir un establiment de restauració

Aquest any 2023 no l’oblidaran Oriol Castro, Eduard Xatruch i el rosinc Mateu Casañas, els xefs del restaurant Disfrutar de Barcelona, que és el germà gran, tot i que més jove, del restaurant Estimar de Cadaqués, i que van obrir un any després de tancar El Bulli, on van aprendre, de la mà de Ferran Adrià, tot el que saben en el món de la cuina.

I no l’oblidaran perquè al passat mes de juny, el restaurant Disfrutar va ser considerat com el millor d’Europa i el segon millor del món segons The World’s 50 Best Restaurants. I avui, en un acte que s’ha celebrat a lAuditori Fòrum del Centro de Convencions Internacional de Barcelona (CCIB), el restaurant Disfrutar ha obtingut la tercera estrella Michelin.

“No ens ho esperàvem, de veritat, ho han fet molt bé i han aguantat el secret fins al final perquè nosaltres no teníem ni la més remota idea que avui ens hauria de passar això”, ha confessat el xef Mateu Casañas, el qual considera que l’haver aconseguit amb el restaurant Disfrutar aquesta tercera Michelin, el màxim reconeixement al que pot obtenir un establiment de restauració, “és com assolir el cim de l’Everest per un alpinista, ja no es pot pujar més”.

Disfrutar, a partir d’avui és el quart restaurant de Barcelona i el cinquè de tota Catalunya amb tres estrelles de la Guia Michelin, juntament amb el Lasarte, l’ABaC i Cuina Germans Torres de la capital catalana, i el Celler Can Roca de Girona, el que deixa palés, com afirma el xef rosinc, que “la Guia Michelin té predilecció per Catalunya, ja que Barcelona és un referent, és una de les ciutats més “estrellades” amb diferència, i en aquest cas el restaurant Disfrutar s’ha situat en la punta de l’iceberg”.

Els xefs Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas porten 25 anys junts, 13 com a caps de cuina a El Bulli, i els dotze últims dibuixant amb destresa el seu propi camí en el món de la cuina al capdavant del restaurant Estimar altempordanés i del barceloní i ‘triestrellat’ Disfrutar.

Exit mobile version