Amplia programació per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni a Roses

Jornades Europees del Patrimoni

Jornades de portes obertes a la Ciutadella de Roses i al Castell de la Trinitat, visites guiades, activitats familiars, o la gimcana “Caça la rosa”, són algunes de les activitats que l’Ajuntament de Roses ha programat per aquest cap de setmana per celebrar les Jornades Europees del Patrimoni

Jornades Europees del PatrimoniAl llarg dels dos dies de celebració de les Jornades Europees del Patrimoni, la Ciutadella de Roses obrirà les seves portes de 10 a 20 h, permetent l’accés al públic de forma gratuïta. A més, tots dos dies, oferirà la visita comentada Passejades d’història en francès (17 h), castellà (18 h), i català (19 h), en aquest cas a un preu de 5 €, mentre que per als menors de 7 anys l’activitat serà gratuïta.
D’altra banda, l’activitat familiar gratuïta “Gromec, el gat de la Ciutadella” (dissabte, 12 h), permetrà descobrir el recinte emmurallat al públic familiar, ja que en Gromec portarà a conèixer els seus amics-titelles arreu La Ciutadella, explicant un munt d’històries.

L’altre escenari de les Jornades de Patrimoni d’enguany serà el Castell de la Trinitat, amb la realització de l’activitat familiar gratuïta anomenada “El Joc del Castell” (diumenge 30, 11 h), joc de pistes consistent a descobrir els enigmes del castell i dels personatges que hi van viure. La visita guiada Un mirador fortificat tindrà lloc tant dissabte 28 (18 h francès, 19 h castellà, 20 h  català), com diumenge 29 de setembre, a les mateixes hores, a un preu de 5 euros (menors de 7 anys gratuït).

Cal destacar la Gimcana que, sota el títol ‘Caça la Rosa’, s’organitzarà diumenge al matí (vegeu programació) per tal de trobar les Roses QR que amaguen les paraules del poema secret, així com el passeig, que sota el títol ‘Auca Caminada’, es podrà fer al llarg de la nostra història.

Programació Jormades Europees del Patrimoni

Dissabte 28

 • De 10 a 20h, portes obertes a la Ciutadella.
 •  A les 12h a la Ciutadella. “Gromec, el gat de la Ciutadella”, activitat familiar especialment adreçada a nens i nenes de 3 a 10 anys. En Gromec ens porta a conèixer els seus amics-titelles per tot el recinte i ens explica un munt d’històries. Gratuïta
 •  De 17 a 19 h a l’Espai Cultural la Ciutadella, Visita guiada “Passejades d’història” (17 h francès, 18 h castellà, 19 h català). Preu: 5 euros, menors de 7 anys gratuït.
 •  De 17 a 22 h Portes obertes al Castell de la Trinitat
 •  De 18 a 20 h al Castell de la Trinitat, Visita guiada “Un mirador fortificat”
  (18 h francès, 19 h castellà, 20 h català). Preu: 5 euros, menors de 7 anys gratuït.

Diumenge 29

 • De 10 a 20 h, portes obertes a la Ciutadella.
 •  A partir de les 11 h a la Ciutadella. Gimcana “Caça la Rosa”. Recorregut per diferents indrets del municipi, per trobar les Roses QR que amaguen les paraules del poema secret. Inscripcions a les 10.30 h
 •  A les 12 h a la Ciutadella. “Auca Caminada”, un passeig guiat i rimat obert a tothom en que gaudirem de la nostre història amb els rodolins i les il·lustracions que marquen l’hora dels tres rellotges de sol de la Ciutadella. Amb la col·laboració del Grup de Teatre de Roses. Gratuïta
 •  De 17 a 19 h a l’Espai Cultural la Ciutadella, Visita guiada “Passejades d’història” (17 h francès, 18 h castellà, 19 h català). Preu: 5 euros, menors de 7 anys gratuït.
 •  De 17 a 22 h portes obertes al Castell de la Trinitat
 •  De 18 a 20 h Al Castell de la Trinitat, Visita guiada “Un mirador fortificat”
  (18 h francès, 19 h castellà, 20 h català). Preu: 5 euros, menors de 7 anys gratuït.