“Això ja no és qüestió d’independència, ni de referèndum, sinó de democràcia”

Concentració reclamant democràcia

Mig miler de persones es van concentrar a la plaça Catalunya de Roses reclamant democràcia

Mig miler de persones es concentren a Roses per manifestar-se en repulsa de l’actuació ahir del Govern espanyol contra diferents seus de la Generalitat, contra la democràcia

Concentració reclamant democràcia
L’alcaldessa de Roses llegint el manifest durant la concentració celebrada ahir per reclamar democràcia

Roses com molts municipis i ciutats de Catalunya es van manifestar a les places majors i davant dels ajuntaments en repulsa i condemna dels escorcolls que va portar la Guàrdia Civil ahir a diferents seus de la Generalitat i a empreses buscant informació sobre el referèndum, i que va acabar amb la detenció de 15 persones.

La ciutadania rosinca va respondre a la convocatòria de l’alcaldessa Montse Mindan, a manifestar-se de manera pacífica a la Plaça Catalunya en contra d’aquestes actuacions a instàncies del Govern espanyol. Unes actuacions que van més enllà de la independència o de la celebració del referèndum de l’1-O, “sí, ja és una qüestió democràcia, que després de 50 anys t’hagis de preocupar per si t’enxampen penjant un cartell, o de tenir cura del que dius és una vulneració flagrant de la llibertat d’expressió, estem retrocedint en el temps i no és pot permetre i això ara és una lluita per la democràcia”, va afirmar Mindan.

L’alcaldessa de Roses va llegir el manifest consensuat per l’Associació Catalana de Municipis, ACM, i l’Associació de Municipis per la Independència, AMI, però abans va dirigir unes paraules al mig miler de persones que es van concentrar a la plaça Catalunya per, primer donar-les les gràcies per la seva presencia, significant que “molta gent s’està aplegant a les places majors i davant dels ajuntaments dels pobles i les ciutats de Catalunya, i tanta gent que s’està manifestant davant les institucions més importants de la Generalitat de Catalunya, gent que porta més de 12 hores i que no es vol moure. Tanta i tanta gent que vol dir amb la seva acció que el Govern espanyol i en  Rajoy no van entendre res des del primer moment, perquè de debò es pensaven que querellar-se contra consellers, el president de la Generalitat, presidents d’associacions, que prohibint la llibertat d’expressió, què obligant a la Fiscalia a declarar a més de 700 alcaldes aturaran el procés? De veritat, no s’han assabentat de res, i el que és més important no s’han assabentat que nosaltres estem al capdavant, però al costat nostre està el poble, un poble que avui està, arreu de Catalunya, al carrer dient que tots, ciutadania i representants polítics, tots, som un” .

Concentració reclamant democràcia
Mig miler de persones es van concentrar a la plaça Catalunya de Roses reclamant democràcia

MANIFEST: ‘CATALUNYA EN ESTAT DE SETGE’

El Govern legítim de Catalunya va sorgir després de la celebració de les eleccions del passat 27 de setembre de 2015. Uns comicis que van registrar la major participació de la història, amb més del 70% de votants i que van donar una majoria parlamentària independentista compromesa i amb el mandat expressat pels seus votants, de culminar democràticament el procés sobiranista.

Catalunya viu un moment crucial per al seu futur polític i social. Les operacions de la Guàrdia Civil d’aquests últims dies escorcollant impremtes, magatzems, mitjans de comunicació privats, empreses de correu postal, i la Fiscalia cridant a declarar més de 700 alcaldes i alcaldesses catalans, han culminat avui creuant una línia que mai haurien d’haver creuat, entrant impunement en seus oficials del Govern de la Generalitat i detenint treballadors públics i alts càrrecs.

Avui no és un dia normal. Avui és un dia molt trist per la democràcia d’aquest estat decadent.

El govern de l’estat espanyol, sense cap empara legal, ha suspès de facto l’autonomia de Catalunya, amb l’únic objectiu d’intentar aturar el referèndum convocat pel proper 1 d’octubre. Amb l’excusa de no permetre que la ciutadania catalana es pugui expressar a les urnes, ha decidit utilitzar qualsevol mitjà per instal·lar un estat de por i setge a Catalunya.

Una por que els catalans ja fa temps que hem abandonat per substituir-la per la fermesa, la serenitat i el compromís. No ens espantaran!!!

Drets fonamentals com la llibertat d’expressió i la llibertat de premsa han quedat

greument retallats per un govern estatal, que no dubta en fer servir tot el seu aparell per fer callar els catalans.

Davant d’aquests atacs directes i contundents, els veïns i veïnes dels nostres pobles i ciutats condemnem i rebutgem l’actitud del govern espanyol i diem ben alt que no deixarem de reivindicar les urnes i el nostre dret a decidir lliurement el nostre futur polític.

Que sortirem al carrer per deixar clar que no ens arronsarem, i que la Unió Europea i la com unitat internacional no poden mirar cap a una altra banda, i a ells els interpel·lem.

El que està vivint Catalunya no ho viu cap estat europeu!!

Nosaltres defensem la democràcia i ho fem de forma pacífica i cívica.

Ha arribat el moment. Serens i tranquils, però ferms i decidits no acceptarem el retorn a èpoques passades!

És el moment d’implicar-se, de sortir al carrer… de sumar clavells, somriures, cartells i pancartes plens d’alegria i d’esperança.

Ha arribat l’hora.

Davant de cada amenaça, els oferirem fermesa i un somriure.

Davant de cada atac, els oferirem cançons i resistència pacífica. Perquè la nostra determinació està en el vot que dipositarem cada un de nosaltres el proper 1 d’octubre.

La nostra força està en defensar avui allò que els d’ahir no van poder i que els de demà ens agrairan eternament.

Vam començar votant i acabarem votant!!!