Al Carnaval de Roses, amb la colla Scargottins, “està tó pagao”

Tota aquesta gent anirà de boda durant el Carnaval de Roses 2024

Els caps de la colla Scargottins, en Ferran Prats i la Marisa Fernández celebraran la cerimònia de la seva boda durant el Carnaval de Roses on tothom està convidat al posterior banquet

En un Carnaval de Roses de fa 16 anys, la mirades d’en Ferran Prats i la Marisa Fernández es van creuar mentre desfilaven. Va esdevenir, primer, una mirada de sorpresa, “coi d’on ha sortit aquesta noia tan bonica”, “ostres, on estava amagat aquest “piazo de zagal?”.
I de la sorpresa van passar a les mirades de desig desbocat, que tot i desconèixer si el van donar “rienda suelta” aquell mateix Carnaval de fa 16 anys, el que sabem és que aquell desig els va guiar pels senders de l’amor.

I com es van conèixer durant un Carnaval es casaran celebraran la cerimònia de la seva boda durant un Carnaval, tot i que quatre anys més tard del previst, i després d’haver fet oficial el seu enllaç aquest passat dissabte a l’Ajuntament de Roses “sí, perquè quan teníem la data assenyalada pel Carnaval de fa quatre anys va venir la pandèmia, i no es vam poder casar, i un cop passada la Covid, se’ns va cremar la carrossa”, ha explicat el nuvi (ara ja marit) i cap de la colla Scargottins, Ferran Prats.

Fins i tot van fer públic per la Xarxa de TV Locals a principis de l’any 2020, tot just abans de la pandèmia que es casarien. Una notícia que es va estendre com una taca d’oli per tota Catalunya, de tal manera que va arribar a oïdes dels Departaments de Cultura i de Benestar Social de la Generalitat, que van notificar a en Ferran i la Marisa que a ells no els hi faltaria mai res durant el Carnaval. I així ha estat, al menys pel que fa a un local, ben condicionat, per treballar en la seva carrossa, “que l’estem decorant per a que esdevingui en un carruatge amb un jardí, a on hi haurà l’altar on es cassarem el dissabte, 10 de febrer, a les 13 hores, davant la Ciutadella, a on tothom està convidat al banquet”,ha assegurat en Ferran.

És a dir, que al Carnaval de Roses, amb la colla Scargottins, “està tó pagao” perquè en finalitzar el casori, que se celebrarà a les 14 hores damunt de la carrossa  a les portes de la Ciutadella i en el que està prevista l’assistència de més de 4.000 persones, tothom està convidat al banquet.

Cal destacar que no serà una boda amb paritat donat que en aquesta colla sempre, sigui quin sigui la disfressa escollida, s’agafen el gener femení. Només cal recodar l’any passat, per exemple, quan la disfressa era de bomber i tots els Scargottins es van disfressar de bomberes. Així que a la boda assistiran el nuvi i 119 núvies, que fan el número d’integrants que desfilaran amb aquesta colla durant el Carnaval d’enguany.

La colla Scargotttins va explotar una barraca per la Festa Major de Roses de l’any i amb els suculents beneficis que van obtenir “hem pogut comprar material per de nou la carrossa a més d’eines per facilitar-nos la feina”, ha afirmat el cap de colla. Una afirmació un xic humil, perquè en realitat no és que hagi comprat eines, sinó que ha robotitzat la nau, que ara està plena d’androides que en Ferran manega a través d’un ordinador.
Tota la colla es va mostrar en desacord en gastar tants de diners per mecanitzar i robotitzar la nau, però en Ferran, no es que hagués nascut cansat, que també, “perquè mai ha donat un pal a l’aigua” diuen les males llengues, en ser ara un senyor casat ha de mantenir-se descansat per respondre a les demandes  de la seva senyora quan ho requereixi. Sí les demandes que ja us imagineu, bribons!

Així, tenint l’oportunitat la colla Scargottins de no ja de no haver pagar cap quota, sinó de cobrar un sou per sortir a desfilar, l’alt cost de robotitzar la nau ha fet que cadascuna de les 119 núvies més el nuvi hagin de pagar “185 euros els adults, 135 els que tenen entre 10 i 16 anys, i la mainada, 90 euros, amb els quals està tó pagao”, ha reiterat en Ferran, referint-se a que la modista de les núvies també està inclosa.

Tot i que no van guanyar cap concurs del Carnaval de l’any passat, van fer cinquens al premi de la millor carrossa, el que els ha permès escollir entre els 15 primers, i entre els 15 primers és quan sortiran ja que van escollir el número 13.

Estarieu disposats a deixar el port un cop acabada la desfilada per continuar la festa?

Un tema recurrent en les reunions del Consell de Carnaval és que a Roses es visqui més la festa de disfresses, ja que un cop acabada la desfilada totes les carrosses es queden al port i, excepte en llocs o bars molt concrets, no hi ha la sensació que a la Vila se celebri el Carnaval, per tant hem preguntat a les colles si estarien disposades a deixar el port, i que les carrosses, un cop ben planificat i organitzat, donessin la volta per situar-se al llarg de l’Avinguda de Rhode per a que els participants de les desfilades interactuessin pel carrers de la Vila.

I el cap de la colla Scargottins va afirmar que “estaria disposat a deixar el port si deixessin posar les carrosses al pàrquing de davant de mar, que està a tocar a la plaça Sant Pere, llavors sí, però si ens posem totes les carrosses en línia per tota l’Avinguda de Rhode, algunes estaran situades en el millor lloc i d’altres en el pitjor, i no seria just”.

Exit mobile version