Alumnes i parelles lingüístiques de l’Oficina de Català participen en un taller nàutic al GEN Roses

Els i les participants del taller nàutic al GEN Roses

La col·laboració entre l’Oficina de Català de Roses i el Grup d’Esports Nàutics permet a l’alumnat conèixer una de les entitats més emblemàtiques de la Vila mentre participen en el procés d’aprenentatge de la llengua catalana

El taller nàutic d’ahir es va portar a terme en el marc d’un projecte elaborat entre el GEN (Grup d’Esports Nàutics de Roses) i l’Oficina de Català de Roses, amb la finalitat de promoure activitats de l’àmbit dels esports nàutics entre alumnes i parelles lingüístiques, que els permeti practicar la llengua en contextos no formals.

A causa del mal temps d’ahir al matí, el taller es va plantejar per treballar la part més pràctica de la navegació, però sense sortir a navegar. Després de parlar sobre els vents més habituals a casa nostra (la tramuntana, la marinada i el llevant), i de repassar el que cal tenir en compte abans de sortir a navegar, el taller ha finalitzat aprenent a fer els principals nusos mariners, els més utilitzats en aquest àmbit, com arfa el topall, el vuit, el pla i l’as de guia, així com la manera de desfer-los amb rapidesa.

El taller va anar a càrrec de personal tècnic de l’equip del GEN Roses que, en tot moment, va estar atent a les necessitats lingüístiques dels participants. Familiaritzar els alumnes nouvinguts amb els espais de la població fa que se sentin més vinculats al lloc de residència. Aprendre llengua en contextos no formals aporta significativitat a l’aprenentatge i fa percebre la necessita d’aprendre-la per usar-la.

Aquesta és una més d’un conjunt d’actuacions centrades en l’esport nàutic, planificada amb l’objectiu d’incentivar l’ús oral de la llengua catalana i de proporcionar un espai  atractiu que faciliti el procés d’aprenentatge de la llengua catalana.

Aquesta col·laboració permet, a l’alumnat dels cursos de català per a adults de l’Oficina de Català de Roses, conèixer una de les entitats més emblemàtiques de la població, el GEN Roses, i sentir-la partícip del seu procés d’ aprenentatge de la llengua catalana.

Exit mobile version