Ampli programa d’activitats a Roses per reivindicar el 25N i la fi de la violència masclista

Teatre, manifest, mural, música de DJ, batalla de galls, xerrada i un documental són els actes previstos a Roses per la celebració del Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones

L’Ajuntament de Roses se suma un any més a la celebració del 25N-Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, i ho fa amb un programa d’activitats que tindrà lloc entre el 20 i el 26 de novembre, abordant  la problemàtica de la violència masclista a través de diferents àmbits. Amb la voluntat que la reivindicació sigui el més transversal i participativa possible, s’han programat propostes culturals, juvenils i informatives.

El Teatre Municipal de Roses iniciarà el programa aquest dissabte, 20 de novembre (20 h), amb la representació de La segona Eva. Creada i dirigida per Marta Aran, l’obra gira entorn l’Eva, una dona que després de denunciar a les xarxes socials els fets succeïts durant un retir espiritual a un monestir, es veurà sotmesa a l’opressió de les estructures de poder i a com el seu relat és contínuament posat en dubte, jutjat i ridiculitzat. A partir de la seva història, Aran  parla de les dones silenciades, de les violències que no són físiques i de la dificultat de denunciar-les.

Dijous, 25-N, tindrà lloc davant de l’Ajuntament de Roses la lectura del manifest institucional del Dia internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, a les 12 h. A la tarda, a partir de es 16 h, prendran el protagonisme els i les joves del municipi, amb la realització de diverses activitats a la plaça de les Babeques: realització d’un mural en contra de les violències masclistes acompanyat amb música de DJ, lectura del manifest i batalla de galls.

L’endemà, divendres 26 de novembre, l’Associació Marones organitza la xerrada La Violència Obstrètica. Empoderament Femení, a càrrec de la piscòloga perinatal Carla Ferrusola. Tindrà lloc a les 17 hores al Teatre Municipal i tractarà sobre la violència i el tracte deshumanitzat patits per les dones durant l’atenció de l’embaràs, part i post-part per part de centres de salut i hospitals.

A continuació, també al Teatre Municipal, tindrà lloc la reemissió del documental La nostra veu, emès el dia 8 de març de 2020 amb motiu de la celebració del Dia Internacional de les Dones. Impulsat per l’Àrea d’Acció Social, Igualtat i Nova Ciutadania de l’Ajuntament, el treball convida a la reflexió entorn als drets i al paper de les dones en la societat. En ell, 15 noies i dones de Roses, properes, reals i diverses, ofereixen un retrat polifònic d’històries personals i formes de viure la vida, algunes triades, d’altres imposades, que evidencien els canvis experimentats al llarg de les darreres dècades i el camí que encara queda per recórrer en matèria d’igualtat.

Exit mobile version