Nadal a Roses

APP de telèfon mòbil per carregar vehicles elèctrics a Roses

APP de telèfon mòbil càrrega vehicles elèctrics
Punt de càrrega de vehicles elèctric a la plaá de Les Botxes de Roses, a l'Avda de Rhode

L’Ajuntament de Roses ha posat en funcionament una nova aplicació per a telèfon mòbil per facilitar l’ús de les estacions de càrrega de vehicles elèctrics situats a la Vila

Es tracta de l’APP EVCharge, amb la qual es pot carregar el vehicle de manera gratuïta i sense necessitat de disposar de targeta identificativa, tot i que les existents fins ara seguiran funcionant amb normalitat.

En el moment actual, Roses disposa de dos punts de recàrrega de vehicles elèctrics situats al  passeig Marítim (plaça de les Botxes) i a la riera Ginjolers (al costat de l’edifici de Telefònica). Amb una una potència de càrrega de 22 kw i 25 kw respectivament, permeten la càrrega de vehicles elèctrics en un període d’entre 2 i 4 hores.

Fins ara, per fer ús d’aquestes estacions elèctriques calia identificar-se mitjançant una targeta RFID de l’Aliança dels municipis per la interoperabilitat de l’ICAEN (Institut Català de l’Energia). Des d’aquesta setmana, l’Ajuntament de Roses agilitza la utilització dels carregadors, posant en marxa un aplicació per a mòbil que ja no requereix l’obtenció de la targeta.

Per carregar els vehicles elèctrics, només cal estacionar el vehicle en una de les places reservades, obtenir l’accés al servei del punt mitjançant l’aplicació mòbil EVCharge i seguir les instruccions d’ús adherides al punt o que s’especifiquen a la pantalla de cada punt. Tot i així, els usuaris que disposen de targeta poden continuar fent-les servint com fins ara, tot i que a partir d’aquesta setmana l’Ajuntament de Roses ja no en repartirà més, ja que la nova aplicació permet tenir accés directe a les estacions de la Vila.

Podeu consultar la informació d’ús de les estacions de càrrega AQUÍ.