Ara sí, gràcies a l’abstenció del PSC, PP i Ciutadans, els polítics de Roses cobraran

Ajuntament de Roses
Els 5 vots d'abstenció del PSC, PP i Ciutadans han permés aprovar les dedicacions i sous dels polítics de Roses

El ple extraordinari de l’Ajuntament de Roses aprova les dedicacions i retribucions dels regidors de la corporació municipal

Ajuntament de Roses
Els 5 vots d’abstenció del PSC, PP i Ciutadans han permés aprovar les dedicacions i sous dels polítics de Roses

20 dies després que es rebutjés la proposta pel que fa a les dedicacions i retribucions dels polítics de Roses avui s’han aprovat en un ple extraordinari gràcies a les abtencions dels grup del PSC, el PP i Ciutadans. ERC i Unió Municipal han votat en contra.

Recordem que la sessió extraordinària celebrada el passat 30 de juny l’oposició va impedir que s’aprovessin tant les dedicacions com els sous del regidors perquè no estaba d’acord amb les retribucions per les dedicacions per assistència. Un punt, que a instàncies de l’oposició, l’equip de govern va modificar baixant en 20 % el nombre de les sessions informatives i les de els meses de contractació retribuïbles en un any (de 50 a 40), el que significa una rebaixa d’uns 5.000 euros l’any.

Tot i això, ERC ha votat en contra com en el anterior ple perquè “tot i manifestar la nostra predisposició a abstenir-nos per facilitar l’aprovació de les retribucions voliem com a contrapartida el compromís del govern d’impulsar una reforma del Reglament Orgànic Municipal, ROM, per fomentar el debat entre els partits durant els plens i la participació ciutadana. I com la voluntat del govern és tractar els temes per separat i no relacionar-nos ens obliga a tornar a votar en contra d’aquest punt”, ha argumentat el portaveu republicà, Joan Plana, el qual també ha assegurat que  “se’ns va arribar a dir que havíem de votar favorablement aquest punt pel procés sobiranista que viu el país, com si la independència de Catalunya depengués que s’aprovessin aquestes retribucions”. 

El PSC, en la persona del regidor Toni Rodríguez i no pas de la seva portaveu, Olga Simarro, ha afirmat que “no s’ha de barrejar els punts, referint-se a la contrapartida que demanava ERC, “perquè pel bon funcionament municipal s’ha d’aprovar els temes punt per punt, i per això ens abstindrem”.

Manel Escobar, portaveu del PP, ha mantingut la postura de l’anterior ple significant “que el nostre grup s’abstindrà, com ja va fer anteriorment, i ara, que encara s’han rebaixat les dedicacions per assistència no tindria lògica no mantenir la mateixa intenció de vot”.

José Manuel Alvarez, portaveu de Ciutadans ha afirmat que “tenim tots un gran responsabilitat en aquesta casa, la casa de tots els rosincs, i ja tindrem temps de debatre les diferents qüestions que sorgeixin en els plens, però és hora d’activar aquest Ajuntament al 100 x 100 i de treballar per als rosincs, i sota aquesta responsabilitat que tenim Ciutadans Roses s’absté”.

Unió Municipal de Roses, ha estat, juntament amb ERC i PP el que ha mantingut la mateixa intenció de vot que el passat ple del 30 de juny. El seu portaveu, Josep Antoni Valdera, tot i que ha volgut “agrair a l’equip de govern el seu esforç per la rebaixa del 20 % les retribucions per assistència, també cal tenir en compte que el context socio-econòmic que viu el conjunt de la societat demana un acte de constricció dels polítics respecte a les seves retribucions, i creiem que es podia haver fet alguna cosa més, i pe tant, votarem en contra”.

L’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, ha respòs a ERC afirmant que “el punt a modificar era la dedicació per assistències en la que vostès no estaven d’acord, però el que no es pot pretendre és colar un altre punt, com és modificar el ROM, perquè no acabaríem mai, ja que si jo li accepto vostra voldria introduir una altre punt, i aquest s’han de tractar un per un”, assenyalant Mindan que “no recordo que a les reunions que sortís el procés sobiranista alhora de negociar aques punt”

Finalment, per 7 vots a favor de CDC (5) i Gent del Poble (2), 5 abstencions de PSC (2), PP (2) i Ciutadans (1), i 5 vots en contra d’ERC (4) i Unió (1) s’han aprovat les dedicacions i sous dels regidors de Roses.

Retribucions que cobraran a partir de l’1 de juliol, perdent els 15 dies del mes de juny, concretament des del 13, quan es va constituir el nou Ajuntament.