Aterra a l’Alt Empordà el Restaurant Escribà d’Empuriabrava

Restaurant Escribà d’Empuriabrava
Joan Escribà als fogons elaborant un dels seus arrossos

Restaurant Escribà d’Empuriabrava, tocat pels vents de la Tramuntana i el mar de la Badia de Roses, ofereix els seus típics i exquisits arrossos, els quals no han deixat mai indiferent a ningú

Joan Escribà, el gerent de l’empresa Restaurants Escribà, que engloba establiments de restauració que van des del Xiringuito Escribà passant per la Picantería de l’Escribà, tots dos a Barcelona i que després de volar fins a Tokio aterra ara a la marina residencial de Castelló d’Empúries.   

Després de 30 anys de recorregut a la platja del Bogatell de Barcelona, amb l’esmentat Xiringuito Escribà, presenta a Empuriabrava la seva darrera iniciativa gastronòmica, que no és altra que la proposta ben coneguda per tots els seus clients, fidels de la seva creativitat culinària.  

Restaurant Escribà d’Empuriabrava, tocat pels vents de la Tramuntana i el mar de la Badia de Roses, ofereix els seus típics i exquisits arrossos, els quals no han deixat mai indiferent a ningú.

De la mà d’en Joan Escribà i amb tot el seu equip, transportaran als comensals des del Delta, d’on prové el seu arròs, al mar, als horts veïns i, perquè no, a la muntanya del Parc Natural de Cap de Creus, gràcies a una carta molt cuidada on tots els seus productes i ingredients s’han escollit a consciència per a assolir el resultat esperat.

Els arrossos, és la especialitat del Restaurant Escribà d’Empuriabrava. Uns arrossos elaborats en diferents versions, totes inspirades en la cuina local, excepte l’Arròs Shibuya, que amb tataki de tonyina, algues i el sake de l’Escribà (fermentat d’arròs del Delte durant 60 dies, amb aigua del manantial de Toixent a l’Alt Urgell) es fa un  homenatge al seu Xiringuito Escribà de Tokio, al mateix barri de Shibuya.
Uns arrossos en el que tots el comensals podran veure in situ i en directe com es cuinen amb els focs que hi són ubicats sota la barra.

Però, la gastronomia del Restaurant Escribà de l’Empordà no està basada exclusivament en l’arròs, ja que hi trobarem també cuina mediterrània, amb peixos, carns i, com no pot ser d’altra manera, els seus exquisits postres, que posen un final dolç al teu viatge i experiència gastronòmica amb l’Escribà.

Informal, distès, acollidor, amb la personalitat d’en Joan Escribà, al Restaurant Escribà d’Empuriabrava gaudirem, si ens ve de gust, d’un sopar de peix o un entremig de tastet amb alguna copa de vi o algun còctel.

Entre d’altres peculiaritats, a l’Escribà en tenen d’algunes manies, i una d’elles, la principal, és que com a resposta a qualsevol pregunta per part del comensal proven que sempre sigui SÍ !!

Joan Escribà prové d’una estirp de 4 generacions de xefs que deixen el llistó molt alt. Es fill, net i besnet de xocolaters i pastissers, però ell, en la seva versió més salada, és un exclusiu creador d’uns arrossos que es poden degustar en qualsevol dels seus restaurants, tot i que en la seva versió més dolça, el·labora la xocolata des de la faba fins a  la tauleta, en el “bean to bar” muntat sobre el mateix menjador del Restaurant Escribà d’Empuriabrava… la última experiència de l’Escribà, que de ben segur que no serà la última.