Roses Cultura

Atrapats en el temps

Josep Mª Martínez, regidor del PSC-Roses
El regidor del PSC a l'Ajuntament de Roses, Josep Mª Martínez

En el moment de posar-me a escriure aquest article he revisat el Facebook i m’ha cridat l’atenció un post penjat en el mur d’un grup de l’actual Govern municipal amb el hashtag TOP10GENER. Textualment diu: “Us detallem a continuació les accions que hem portat a terme durant el mes de gener per millorar el nostre municipi”. I un regidor del mateix equip de Govern ha compartit la notícia tot dient “a vegades cal fer una mirada enrere per veure tot el que estem fent”.

No reproduiré les 10 accions detallades, però revisades una per una, us asseguro que no van més enllà de gestionar el dia a dia, sense aportar res nou o innovador, però vull remarcar una d’elles com a mostra del que vull dir, aquesta: “Els dimarts informem sobre la situació pandèmica de les escoles de Roses”, repeteixo, segons ells, és una de les “top10”, per ser més exacte, la número 4.

Aquest grup polític no té cap pla de futur, cap projecte. Per a ells ara només existeix la gestió i  l’aplicació del que ens imposa el Procicat per una banda, i l’exagerada i mai tan fotografiada i publicitada, inclosa molta selfie, de l’acció del treball “ordinari o del dia a dia” per l’altra banda. Per a mi, ratllen l’irrisori.  És per això que arribo a la conclusió que l’actual equip de Govern de Roses està atrapat en el temps, però no és d’ara per l’efecte de la Covid, això ve de fa molts temps.

Aquesta situació em fa pensar en aquella festa local de Pennsilvània en la qual cada dia 2 de febrer, en ple hivern, el comportament d’una marmota determina quant temps queda fins que s’acabi l’estació freda.  I aquí, a Roses, ens trobem en aquesta situació, en aquest cas esperant quant de temps queda per concloure els 2 anys d’alcaldia pactada per iniciar dos anys més amb l’esperança de veure els brots verds d’una altra manera de fer política. Però, penso que els següents dos anys també estaran  atrapats en els temps, voldria equivocar-me, però res em fa pensar que serà diferent.

“La marmota” en aquest cas no s’equivocarà ni un dia per a donar per acabada “l’estació freda” perquè està pactada i ben lligada sota el «pacte de Canyelles». Haurà d’esperar en el seu cau dos anys més per anunciar que “l’estació càlida” arribarà amb el PSC renovat. Catalunya es mereix un canvi!!  Roses es mereix un canvi !! 
FEM-HO!!

Josep Maria Martínez
Regidor del PSC Roses