Ca la Valeria, l’amor per la bona cuina

Restaurant Ca la Valeria

El restaurant Ca la Valeria està ubicat al carrer Marià Benlliure, nº 9

Ca la Valeria és un restaurant que es caracteritza per la curosa elaboració dels seus plats

Restaurant Ca la Valeria
El restaurant Ca la Valeria està ubicat al carrer Marià Benlliure, nº 9

El restaurant Ca la Valeria fa 10 anys que va obrir a Roses. La parella formada pels italians Enzo Capoccia i la Mara Colarossi van fer realitat el seu somni de tenir un restaurant propi, després que ell portés darrera els fogons en diferents restaurants tant a Itàlia com a Roses, on resideixen ara fa gairebé 20 anys.

L’Enzo i la Mara formen un equip, ell al capdavant de la cuina, i ella com a mestra de sala. Un equip que durant una dècada ha funcionat com un rellotge, la qual cosa saben bé els seus clients. Uns comensals que hi van a Ca la Valeria atrets per la publicitat més efectiva, la del boca a boca. Comensals que satisfets per l’amor que professa l’Enzo per la cuina, l’elaboració dels seus plats, fan que ho recomanin al seus amics i familiars.

Especialitat paella, fideuada i el suquet de peix

Restaurant Ca la Valeria
El xef Enzo amb dues paelles acabades de fer

El xef Enzo Capoccia és un enamorat dels fogons, de la cuina, que té una especial predilecció per l’elaboració de paelles, fideuades i el suquet de peix de Roses. Una debilitat pel plat típic dels pescadors rosincs des que el xef Ferran Adrià, l’any 2010, va apadrinar la campanya del Suquet de Peix de l’Ajuntament de Roses d’aquell d’any.

Des de llavors, s’ha convertit en tot un especialista en l’elaboració d’aquest plat, de tal manera que molts dels seus comensals venen exclusivament a Roses per anar a Ca la Valeria i poder degustar el Suquet de Peix. Degustació que s’estén amb les seves paelles i fideuades, elaborades tant per a 1 com a 10 persones.

Ca la Valeria, un restaurant càlid i confortable i, ara, més ample

Restaurant Ca la Valeria
El restaurant Ca la Valeria és ara més espaiós i confortable

Quan l’Enzo i la Mara van obrir el seu restaurant ara fa 10 anys el primer que van haver de pensar era el nom que l’havien de posar. Questió que no va ser gens difícil, ja que el van batejar com la seva llavors, petita filla, Valeria.

Un local ja fet i distribuït, el qual pecava d’una manca d’espai i, per tant, de confort, que ara, en el seu desè aniversari, han resolt gràcies a la guardiola que han pogut fer per portar a terme la reestructuració del restaurant  per a aconseguir que els comensals se sentin més a gust, de manera més confortable alhora de degustar els plats elaborats per l’Enzo i servits per la Mara.

On és Ca la Valeria?

El restaurant Ca la Valeria està ubicat al carrer Marià Benlliure, nº 9, tot just enfront l’aparcament del Teatre Municipal de Roses.