Cala Jóncols ret homenatge a grans experts vitivinícoles en el 1er aniversari de la seva vinya

Hotel restaurant Cala Jóncols

Foto de família amb els propietaris de l'Hotel restaurant Cala Jóncols i els experts vitivinícoles

Ahir es va dur a terme a l’Hotel restaurant de Roses una trobada amb les persones que han contribuït a fer créixer la plantació

Hotel restaurant Cala Jóncols
Foto de família amb els propietaris de l’Hotel restaurant Cala Jóncols i els experts vitivinícoles

L’Hotel restaurant Cala Jóncols de Roses va organitzar ahir a les seves instal·lacions una trobada d’homenatge a grans experts vitivinícoles de la comarca de l’Alt Empordà que han contribuït a fer créixer la vinya més petita de Catalunya, que ara fa un any que es va plantar i que aviat donarà els seus primers fruits.  “Hem reunit més de 400 anys d’història sumant l’expertesa de tots els assistents a l’acte” va destacar Juanma Gómez, copoprietari de Cala Jóncols.

Didier Soto, del Mas Estela, Pere Ortensi, de Garriguella; Daniel Fàbregas, de Llançà; Martí Bertrand, de Vilamaniscle; Vicenç Marés, de Cadaqués; i Joan Sastre, de Roses, van visitar la vinya per comprovar la seva evolució i el bon ritme de creixement que està duent a terme. Es tracta de persones molt vinculades a Cala Joncols i l’establiment els hi ha volgut agrair el seu suport amb l’acte d’avui que ha permès intercanviar experiències al voltant del sector.  Cala Jóncols els ha anomenat padrins de la plantació.

La vinya de Cala Jóncols, la més petita de Catalunya, té una extensió  de menys d ‘una hectàrea, amb la qual s’ha recuperat una varietat autòctona: el lledoner roig, autòcton de l’Empordà i del sud de França.

Des de 1955

L’hotel restaurant Cala Jóncols, que l’any passat va celebrar el seu 60 aniversari, va reobrir les seves portes el passat 15 d’abril  per iniciar una nova temporada. Situat a l’última platja de Roses a tocar el terme municipal de Cadaqués, en ple parc Natural del Cap de Creus, l’establiment, dirigit per Juanma i Michael Gómez, destaca per les seves iniciatives innovadores. És  pioner en l’elaboració de vi i cava amb criança submarina.