Carles Pàramo vol acabar amb els problemes de soroll que generen les Fires i Barraques

Un comentari realitzat en el facebook personal de l’alcalde de Roses d’una veïna de l’urbanització de Mas Matas, que es queixava i no de la millor manera precisament, de no haver poguit dormir per culpa de les atraccions ubicades al recinte firal de l’antic càmping Bahía durant la Festa Major, va ser el detonant pel qual Carles Pàramo va fer una crida a la reta de grups municipals per posar solucions a aquesta problemàtica: la fressa de les fires que impedeix descansar al veins durant els dies de festa major.

En el punt nº2 de l’ordre del dia del ple municipal, celebrat ahir, i que fa referència a l’Informació de l’Alcaldia, Pàramo va llegir el comentari del Facebook i la seva resposta al mateix.

Arran de la queixa d’aquesta veïna de Mas Matas i d’altres que s’han fet arribar a l’Ajuntament pels canals oficials, l’alcalde s’ha proposat a arribar a una solució amb la resta del grups municipals. Per això, va plantejar la creació de punts de reunió i de debat amb el regidor de Festes, Juan M. Fernández i la resta dels portaveus de la corporació municipals per trobar una solució definitiva al soroll que impedeix descansar alguns veïns de Roses durant la Festa Major.

Canvis en la circulació de carrers

A la sessió plenària d’ahir es va aprovar per unanimitat la modificació en la circulació de vehicles pels carrers de Canigó, Jaume Roig, Puig Saquera, Caravel·la La Pinta i de Caravel·la Santa María. Vials que conflueixen a l’Avinguda de Rhode entre les rotondes de l’Oficina de Turisme i la de l’Elefant Blau. Segons el regidor de Seguretat Ciutadana, Àngel Tarrero, es canvia el sentit de la circulació per solucionar els problemes que presentaven quan els conductors volien anar en direcció a Figueres amb els seus vehicles.

Pla de Barris

La regidora d’Urbanisme, Silvia Ripoll, va presentar un punt que no estava en l’ordre del dia i que feia referència al Pla de Barris. Un pla que la Generalitat va engegar per reordenar els vials dels centres històrics dels municipis i anys més tard va aturar per questions econòmiques. Alguns d’aquests carrers de Roses, concretament Sant Isidre, Joan Badosa i Sant Pere Alt,  no es van incloure en tota la seva totalitat en aquest Pla de Barris i ara és vol que s’inclogui en el Pla tot el vial per a la seva reordenació. En definitiva, la proposta d’aquest punt és tirar endavant amb el projecte de remodelació d’aquests vials del casc antic. Acabar les obres que es van quedar a mig fer i arranjar els trams que en el seu moment no es van delimitar en el Pla. I per portar a terme les obres es buscarà altres vies de finançament alternatives al Govern.

Tots els grup van acceptar la proposta per unanimitat.