Carme Ripoll, profeta en la seva terra d’acollida, Roses

Jura’m que no ho diràs mai a ningú

Carme Ripoll amb l'alcaldessa de Roses durant la presentació de la novel·la ‘Jura’m que no ho diràs mai a ningú’

La barcelonina Carme Ripoll va presentar a Roses la seva primera novel·la ‘Jura’m que no ho diràs mai a ningú’

Jura’m que no ho diràs mai a ningú
Carme Ripoll amb l’alcaldessa de Roses, Montse Mindan, durant la presentació de la novel·la ‘Jura’m que no ho diràs mai a ningú’

És de Barcelona, però és una enamorada de Roses, població la qual ja és la seva segona residència, després d’haver pogut adquirir una casa on va néixer i viure el seu pare, Miquel Ripoll. Ve sovint a Roses i l’última vegada en la que tenim constància que Carme Ripoll hi va ser-hi, concretament a la Biblioteca Municipal, fou el passat mes de gener. El motiu, la presentació del llibre L’ombra del Decameró’, on Ripoll és una de les autores dels 14 relats eròtics dels quals es composa l’obra.

I ahir va tornar a ser al recinte bibliotecari i un altre cop per la presentació d’un altre llibre. Un llibre en el que també és l’autora i es tracta de la seva primera novel·la publicada,  que ha titulat ‘Jura’m que no ho diràs mai a ningú’, “una història treta a partir de un fet real. A l’àvia d’una persona que vaig conèixer en un poble de Castella li deien la ‘francesa’, i va indagar el perquè fins que va arribar a la conclusió imaginària o real que era filla de Napoleó. O sigui que l’emperador francès tenia una filla secreta que no sap ningú, i d’aquí el títol de la novel·la, perquè és un secret que no es pot dir a ningú”, va explicar l’escriptora sobre l’argument d’aquesta ficció històrica.

Carme Ripoll, exemple que mai es tard per fer el que t’agrada

Carme Ripoll va començar a escriure en aquella ètapa de la vida anomenada la tercera edat, o sigui ja estava jubilada i havia estrenat la seva condició d’àvia quan va decidir a fer allò que sempre l’havia agradat i mai havia fet: escriure.

I per això, l’any 2008 va decidir inscriure’s en un escola d’escriptura a Barcelona, d’on va sortir tota una escriptora, ja que tres anys després va poder publicar ‘Un balcó del Raval’, obra finalista del Premi Districte V. El 2013 va a començar a col·laborar amb Cavall Fort, publicació en la que està previst el publiquin el seu primer conte infantil. L’any passat, va veure la publicació de ‘L’ombra del Decameró’, presentat com hem esmentat més amunt el passat gener a Roses.

I en el calaix té la novel·la que Carme Ripoll l’agradaria que el publiquessin, ja que “està ambientada a Roses, concretament al Mas de les Figueres de dalt”.

Sens dubte, Ripoll és un exemple que mai es tard per fer el que l’hi agrada a un.