Catàstrofe en el Carnaval de Roses en cremar-se la nau on estaven guardades les carrosses

Subvenció per les colles de Carnaval damnificades per l’incendi de la nau
Les carrosses de Carnaval es van calcinar totalment / Foto: Arxiu

Totes les carrosses que hi havia dins, més d’una quinzena, han acabat calcinades, totes fetes ferralla

Passaven 6 minuts de les 2 del migdia quan els Bombers han rebut l’alerta d’un incendi de vegetació en una zona propera a la nau de les carrosses. 22 dotacions, de les quals 5 àrees, del Bombers de la Generalitat s’han traslladat al lloc comprovant que l’incendi ja havia afectat a l’esmentada nau, que en haver molt de material inflamable al seu interior el foc s’ha escampat amb molta celeritat amb el resultat de calcinar les més de 15 carrosses que hi havia, quedant només l’estructura de ferro, mentre que la nau ha desaparegut literalment engolida pel foc.
Aquesta nau, antigament propietat del Sr. Escribano, la va vendre a una empresa que la tenia actualment llogada a una quinzena de colles per poder guardar les seves carrosses durant tot l’any.
Alguns caps de colla s’han traslladat fins la nau i en veure com havien quedat les carrosses les seves cares eren el reflex palpable de la desolació.
Desolació “no ja per no poder fer el Carnaval de l’any vinent, que ja veurem, sinó perquè igual no podem fer les Barraques de la Festa Major, ja que teníem tot, la planxa, les neveres, la taules, les cadires, el congelador, a dins de la nau i sí d’aquí a un mes no aconseguim tenir de nou tot això no podrem fer-les”, ha assenyalat un cap de colla.

Hores d’ara el foc està sota control amb els Bombers remullant tota la zona per evitar una revifada del foc.

Al lloc també s’han desplaçat diverses patrulles de la Policia Local de Roses i els Mossos d’Esquadra.