Mes de paraules

Cinefòrum ‘Blade runner’ a Figueres el 14 de desembre

Cinefòrum que tindrà lloc als Catcinemes amb dos passis, un adreçat a estudiants i l’altre al públic general

Science Needs You!, organitza el dimecres 14 de desembre, amb el suport del Cineclub Diòptria, la tercera i última de les sessions de cinefòrums que s’han fet aquesta tardor per divulgar la temàtica central de les jornades d’enguany: la Intel·ligència Artificial.

El dimecres 14 es faran dos passis, un matinal a les 11.00 hores adreçat a estudiants, i un a les 20.30 hores per a públic general. Tots dos als Catcinemes de Figueres.

En aquesta sessió es projectarà la pel·lícula Blade Runner de l’any 1982; dirigida per Ridley Scott, amb Harrison Ford com a protagonista, i banda sonora icònica de Vangelis. El film explica com a principis del segle XXI, la poderosa Tyrell Corporation va crear, gràcies als avenços de l’enginyeria genètica, un robot anomenat Nexus 6, un ésser virtualment idèntic a l’home, però superior a ell en força i agilitat, a qui es va donar el nom de Replicant. Aquests robots treballaven com a esclaus a les colònies exteriors de la Terra, però tenien una curta vida. Alguns d’aquests robots es rebel·len i marxen de la colònia. Rick Deckard (Harrison Ford) és un blade runner, un agent de policia destinat a donar caça a aquests replicants…(FILMAFFINITY)

En acabar el film s’obrirà un debat amb la figuerenca Karina Gibert, catedràtica de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Llicenciada i doctora en Informàtica amb les especialitats d’estadística computacional i intel·ligència artificial

SNY!

‘SNY-Science Needs You!’ (la Ciència us necessita!) és un esdeveniment de divulgació científica promogut per l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC) i que compta amb el suport de l’Ajuntament de Figueres, l’Ajuntament d’Amposta, el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Girona, l’Institut per al Desenvolupament de les Comarques de l’Ebre, el Futbol Club Barcelona, el Servei Educatiu de l’Alt Empordà, el Cineclub Diòptria, l’Observatori d’Ètica en Intel·ligència Artificial de Catalunya, l’Intelligent Data Science and Artificial Intelligence (IDEAI) de la UPC, el Jugamat, grup de treball de professores i professors de matemàtiques de secundària i batxillerat de l’Alt Empordà; i “Va de Ciència”, grup de treball de professores i professors de ciències de secundària i batxillerat de l’Alt Empordà.

Tràiler: