Ciutadans de Roses fa públic el seu rebuig al fet de penjar estelades a la Vila

Qüestionari a José Manuel Álvarez, Portaveu Ciutadans Roses

José Manuel Álvarez, portaveu de Ciutadans a l'Ajuntament de Roses

Posicionament de Ciutadans Roses respecta a penjar estelades a les rotondes d’entrada de la Vila

Ciutadans de RosesL’Ajuntament de Roses té previst la col·locació d’estelades a les rotondes d’entrada del municipi després que el passat dilluns s’aprovés la moció presentada per CDC, Gent del Poble i ERC a tal efecte.

El Portaveu de C’s, José Manuel Álvarez es mostra en desacord d’utilitzar “espais públics” i “fons públics” de col·locar “banderes no oficials que representen una ideologia concreta d’una part dels catalans i no de tots”, destaca en el comunicat publicat a sota.

Posicionament de Ciutadans respecte a les estelades a Roses

Ciutadans Roses, partit al que represento en aquest ple, te el màxim respecte, com no pot ser d’altre forma, als ideals que es defensin democràticament, sens prejudici de defensar ideològicament el contrari.

Els poders públics, i l’òrgan del Ple Municipal ho és, no deuen actuar arbitràriament en favor de simbologia o marques que representin idees o objectius de partits politics. Han de governar amb sensibilitat per a la totalitat dels ciutadans i no per una part

El significat d’estelada segons la viquipèdia, és la bandera no oficial que simbolitza la independència de Catalunya o dels Països Catalans.

Col·locar estelades, o sigui, banderes no oficials que representen una ideologia concreta d’una part dels catalans i no de tots, a les rotondes, posa de manifest que l’ independentisme no governa amb una mínima sensibilitat. Vol imposar simbologia pròpia de partit en el territori de tots. Acontenten només els seus i defrauden els que pensen diferent. Realitzen actes d’apropiació d’espais i d’imposició d’una idea respecte l’altre. Aquestes conducte son pròpies de pseudo democràcies totalitàries que entenen la democràcia d’una forma particular i que aprofiten el poder, per frustrar i desil·lusionar els que pensen diferent i imposen en el territori de tots la propaganda pròpia.

La solució es ben fàcil. La bandera Catalunya és La Senyera. Pengin la Senyera

Han pensat acontentar els defraudats que hem consta que per amistat directa els varen votar i ara es trobaran amb un símbol no oficial en entrar al nostre poble. Han pensat en acontentar els que no els varen votar precisament per ser contraris a l’ independència.

En quina rotonda pensen posar la senyera de tots. O es que consideren que la senyera es troba en un pla inferior a l’estelada. O la bandera espanyola, també de tots, que representa, entre d’altres, l’època de millor convivència i mes estabilitat democràtica d’aquest país.

Estem farts que partits pro-procés, com els quals vostès representen, facin polítiques ‘torticeras’ i utilitzin fons públics en mitjans, organitzacions ‘ad hoc’ o serveis bàsics per ajudar-los a transformar la realitat de les coses i manipular en favor de la seva quimera, un clima artificial de confrontació entre ciutadans.
Si volen vostès penjar estelades, segueixin l’exemple d’alguns rosincs. Pengin-les a seva casa. Pengin-les en les seves pròpies façanes, en els seus cotxes, a les seves habitacions, fins i tot si volen pengin-les en el vàter si així ho desitgen. Però al seu. Respectin l’espai comú, perquè solament respectant es troba el respecte. I solament amb la imposició d’idees a l’espai comú s’obté el contrari. Tenim molts exemples històrics on la paella es va donar la volta i Talió va aparèixer en escena.. Alguns creuen que poden traslladar odis adquirits d’èpoques que no van viure, a la resta de la seva comunitat creient que la injustícia, la falta de solidaritat i el dret del territori estan per sobre del dret de les persones.
Amb actituds com aquesta generen un clima on molts se senten guanyadors i obliden que molts altres, probablement més, se senten impotents davant tamanya desraó, tots això si, dins d’un futur incert que vostès estan dibuixant en la idea d’atomitzar als quals no pensen com a igual.
Tindran majoria i aprovessin el que decideixin. Nosaltres utilitzarem el marc legal establert per defensar les nostres idees. Els emplaço a abandonar qualsevol esperança de triomf, ja que la història els jutjarà.

José Manuel Álvarez
Portaveu de C’s a l’Ajuntament de Roses